Barnens badbomber

Det här är minsann en populär hobby hemma hos oss nuförtiden – att göra egna badbomber!

Barnen fick göra varsin sats badbomber. Jag gjorde först en skål med ”deg” (Receptet hittar du i det här inlägget). Sen fick barnen varsin skål med ”deg” och så fick dom blanda i torkade blomblad och lite essentiell olja.

Sen klämde dom in massan i varsin Ikea-iskubsform och nästa dag hade vi en hel hög med  badbomber.

Superkul pyssel som funkade för alla tre barnen och mej

Det är superenkelt att få ungarna i badet också nuförtiden – man bara lockar dom med att dom får ha i varsin badbomb, så skuttar dom mer än gärna till badrummet!

6 kommentarer

 1. Nu ska jag visa hur dum jag är… var köper man citronsyra? Och var hittar jag enklast och billigast doftoljan?
  Det här vill jag verkligen testa 🙂

  • Tant Ninette

   citronsyra finns på apoteket eller i en del matbutiker. Billigaste doftoljan vet jag inte var man hittar, antagligen på nätet. Jag har köpt min på en hälsokostaffär. Syntetiska oljor är billigare, essentiella (eteriska) oljor dyrare. En del är allergiska mot en del doftoljor btw (inklusive jag själv)

 2. Tant Ninette

  O det är ju definitivt ingen dum fråga! jag hade ingen aning varifrån man fick citronsyra när jag första gången sku ha tag i sån

 3. Kul att ni hittat ett pyssel ni alla gillar och så är det ju ett plus att få rena barn =)

 4. Vad pyssliga ni är!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *