Gammal dam med kurvor

Ifjol fick vi ärva en gammal soffa som varit i makens släkt sen 1904 när den tillverkades. Den här gamla damen har haft många rumpor i sin famn, och det märktes! Det fanns 5 lager tyg på soffan och alla var slitna och lappade, och hela soffan kryllade av gammalt kvalster.

Vi gillade skarpt den här gamla soffan och ville ge den nytt liv. Funderade hit och dit på våra alternativ. Det är kanske inte det smartaste att ha en fin nyfixad soffa när man har småbarn och när man egentligen har många andra projekt som äter pengar, men på grund av förvaringsbrist kom vi fram till att vi ändå skulle låta soffan restaureras.

Vi förde soffan till Verhoomo Nasta – kan verkligen varmt rekommendera dom! vi fick så bra betjäning och fick löpande bilder på mailen på hur restaureringen framskred. Allt på soffan gicks igenom och soffan fick ny stoppning och resår och delar som var i dåligt skick förstärktes.

Många månader senare såg vår kurviga gamla dam ut såhär:

Lika fin som när hon var ny, fast med modernare, mer tåligt tyg. Nu är hon redo för ytterligare 100 år av familjeliv!

Hela vardagsrummet fick sig ett lyft av vår nya gamla fina soffa. Sista piffen är på gång – jag skall måla väggarna ovanför panelen, sen är vardagsrummet äntligen färdigt!

17 kommentarer

  1. Vilken härlig soffa! Bra beslut att spara den 🙂

  2. DEN soffan skulle jag vilja ha!! Jättefin! Förövrigt skulle jag också gärna ta fåtöljerna (?) med grått tyg. Och vilket härligt vardagsrum!

    • Tant Ninette

      Tack ska du ha!
      fåtöljerna med grått tyg fick jag av min mormor. Dom hade stått oanvända i hennes källare och behövde ny ägare – gissa om jag sa ja genast när jag såg dom! Jag har klätt om dom i tyg som matchar soffan och jag gillar dom skarpt.

  3. Ja..den soffan är verkligen en pärla.. 🙂

  4. Oh, jag blev kär! 🙂

  5. Oh, vad fin den blev! Definitiv värd att fixa.

  6. Jätte fin soffa! Det är en f.d. arbetskamrat till mej som driver Nasta, så det är roligt att höra att ni kan rekommendera henne och är nöjda med resultatet!

    • Tant Ninette

      Vad roligt att höra! Hon är verkligen trevlig och gjorde ett jättebra jobb, och vi är jättenöjda! Vi rekommenderar henne till höger och vänster 🙂

  7. Uhhh, hvor er den bare blevet fin og sikke den pynter i jeres stue.

  8. Stort tack också till Ilkka, som hjälpte mig med att förstärka träramen, rikta om fötterna och svetsa metalldelarna.

  9. Pingback:Min stil | Tedags hos Tant Ninette

  10. Pingback:Vardagsrummet | Tedags hos Tant Ninette

  11. Pingback:23. maj – feministtankar från min soffa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *