DIY statement necklace

Så var det dag för maken och mej att äntligen få en barnfri kväll och till på köpet en lite extra romantisk sån – min kusins bröllop! Jag behövde ett nytt halsband och det skulle inte vara svart-vitt, utan nåt mer färggrant, så jag beslöt mej för att fixa ett själv.

Ja, alltså, ibland vill jag bara brassa på! med både färger och pärlor och allt möjligt. Det har jag minsann gjort när det gäller det här halsbandet. Det här halsbandet är helt klart ett statement necklace – det smälter definitivt inte in i bakgrunden!

Jag började med att göra en mall av tidningspapper. Jag lade den ovanpå en dubbelvikt bit filttyg och klippte ut formen.

Sen vek jag ut filten och så var det bara att sätta igång och brodera.

Jag sydde först fast lite guldband, en brosch och en guldknapp. Sen fyllde jag på med länkar av små pärlor (seed beads) som jag sydde fast i rundlar. Rundlarna fyllde jag med både stavpärlor, små glaspärlor, plastpärlor, någon enstaka swarovski-pärla och några guldfärgade färskvattenspärlor.

Mellan rundlarna fyllde jag upp med fler pärlor, fler och fler.

Sen gjorde jag en kant av lite mörkare pärlor.

Till sist sydde jag fast ett par band och så limmade jag hela härligheten på ett stycke mockatyg, så att det känns skönt mot kroppen och inte bara en massa trådar som sticks.

Jag har inte tagit så många bilder den senaste tiden, så dom enda bilderna jag har på det färdiga halsbandet är tagna med telefonen, men häng med här på bloggen så får du nog se fler bilder på mitt nya halsband! Själv längtar jag efter lördagen och bröllopet, skall bli kul!

Svårighetsgraden på det här halsbandet är förresten ganska låg tycker jag, bara man kan sy för hand och klippa efter en mall så kan man göra ett sånt här halsband. En annan sak gäller tålamodet – det tog rätt så många timmar att sy! Men roligt var det, jag njuter av att brodera med pärlor så nu sitter jag redan med planer om nästa halsband.

Uppdatering: I det här inlägget ser du hur halsbandet blev

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

8 kommentarer

  1. Så otroligt fint, jag beundrar din kreativitet. Du är bäst.
    Kram malin

  2. Fantastiskt!!!!!

  3. Wow! Vilket arbete! Superfint! Jag vill se det på med… Det triggade igång min fantasi…. ett projekt att se fram emot när valpen inte kräver all min tid 😉 Tack för inspirationen.

  4. Häftigt! Och även om det inte är så svårt att göra så ser det ut att vara väldigt tids- och tålamodskrävande med alla små pilliga pärlorna.

  5. Du är helt enastående duktig!

  6. Shit pommes vilket tålamod du måste ha! Men det är urläckert, jättefint på din mamma!

  7. Pingback:Halsbandet – nu med modell! | Tedags hos Tant Ninette

  8. Pingback:Fint på väggarna | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *