Fina burkar, 100% äkta

Jag har haft en stor tur och lyckats samla på mej en massa fina burkar med historia. Dom piggar upp i köket och gör mej glad. Det är så mycket roligare att förvara sina nötter och socker och smågrejer i såna här fina burkar, än i tråkiga plastpåsar och byttor.

Den här burken till höger hittade jag i Köpenhamn i ett storskraldrum, dvs ett rum med saker som skall slängas. Vilket fynd! Burken till vänster är från Niklas farmor och den längst till vänster köpte vi på loppis i Köpenhamn. Så roligt att få lite varma minnen samtidigt som man skopar upp te åt sig.

När jag köpte den här burken tänkte halva släkten att nu har jag nog blivit helt knäpp! Hittade den på Missionsboden för 3 euro, och alltså, prins Charles och Diana – klart jag måste slå till! Jag minns hur jag såg på deras vigsel tillsammans med mamma och moster och hur jag och min kusin klippte ut bilder ur tidningarna från århundradets bröllop och tyckte att Dianas klänning bara var så underbar. Deras saga slutade ju inte så bra, men den här burken för mej ändå tillbaks till när vi var små och klädde ut oss till prinsessor och tyckte allt kungligt bara var sååå fint. Nu innehåller burken kungligt gott vaniljsocker, råsocker som jag smaksatt med överblivna vaniljstänger.

Jag hittade förresten burken till salu på nätet för 10 ggr vad jag betalade för den, lite extra kul att berätta åt alla dom där som tyckte jag var galen som betalade så mycket för den 🙂

Burken till vänster har jag övertagit från min mor. Hon har alltid haft majskorn som vi gjort popcorn av i den, och jag har fortsatt med det. Till höger en loppisburk, från makens och min enda lediga  veckoslut den sommar vi renoverade som mest.

Det här är min gamlamormors kaffeburk. Den har varit på vift i olika hem under några år, men nu bor den hos oss och är en kaffeburk på nytt. Doftar underbart när man öppnar den!

Och den här fina kakaoburken fick jag av min mormor. Just nu innehåller den kritor som vi ritar på svarta tavlan med. Står bredvid en fin svart tupp från Madeira.

Man kan inte annat än vara glad när man äger så här fina skatter! Var och en med så många minnen och så många dofter och så mycket mer än man får från nya oanvända burkar. Detta är minsann 100% äkta burkar det!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *