Torsdagspyssel i Köpenhamn och Pargas

Igår kväll var det kul, igår kväll hade nämligen Tantekrea och jag vår egen lilla kreaaften, hobbykväll! och det trots att hon befinner sig lååååångt borta i Danmark och jag är låååång borta i Finland.

May-Britt hittade några fina kort på nätet och så ”lyfte” vi designet, lånade det och gjorde egna kort med hjälp av det. Jag började med det här kortet från Two Peas in a Bucket, ville göra nåt fint kort med fina knappar, men först så skippade jag att fixa sån där fin kant (scalloped border). Min kant var verkligen inte snygg kan jag berätta! Min hålstans var alltför slö, borde vässas, och min förmåga att klippa halvcirklar var inte den bästa den heller visade det sig. Sen var jag inte alls nöjd med dom knappar jag hade, så det slutade med några jordgubbar i stället.

Som du ser, inte alls lika fint som förlagan! men jag gillar nog det ändå. Jag är inget kortproffs som May-Britt, så jag försöker bli bättre på det, och just den där hemsidan som vi tog kortidéerna från har en massa videon så man kan lära sig nya tekniker samtidigt som man grejar ett fint kort. Sånt är alltid kul!

Om nån lever i villfarelsen att vi alltid har det städigt hemma, kan jag bota den villfarelsen nu!

Såhär såg det ut i köket igår kväll när vi hade kreaaften. Inte det minsta städigt någonstans, jag lovar! Skype på gång på datorn, ungarna sov i övre våningen och pappan kom ner och knäppte några bilder. Halva köket var fyllt upp av mina papper och stansar och grejer – allt för några små små kort!

Sen testade jag på att göra ett annat kort med det här som förlaga

Jag trodde jag hade nån stjärnstans liggande nånstans, men nej, det hade jag inte. Det fick bli hjärtan i stället. Under tiden hade May-Britt gjort färdigt några såna här kort, och hennes var så fina så jag ville göra likadana! Jag hann redan stjäla hennes idé och använde redan på det här kortet en alldeles äkta tantekrea-stjärna i filttyg (Tak May-Britt!)

Sen tog jag rentav och lånade hennes kort som inspiration! dom var så fina! gillar dom bättre än förlagan faktiskt.

Det var jättekul med en sån här hobbykväll, båda på varsitt håll, men ändå sällskap. Tak för igår, May-Britt! 🙂

3 kommentarer

  1. Søde, søde Ninette!
    Selv tak – alt var hyggeligt; kort, krea, skype….manglede bare at børnene også samarbejdede 😉
    Men det kommer vel næste torsdag???
    Dine kort er så fine. Jeg er sikker på, at modtageren bliver virkelig glad for dem.

  2. Låter så mysigt så 🙂 Och ett kreativt kaos i köket på jag säga – tror inte det går att pyssla städigt helt enkelt!

  3. Jättevackra kort..och vilken lättnad att det är kaos nån annanstans också..int bara här hos oss. Ha en bra fortsättning på dagen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *