Vår matsal

Inspirerad av Sandra som har haft lite rundvisning i sitt hem på sin blogg tänkte jag visa några bilder på hur det ser ut hemma hos oss just nu. Jag passar på nu när vi råkar ha det lite mer städat hemma (tack mamma!) lagom till makens kalas i förrgår, men redan nu två dar senare börjar det stöka till sig lite här och där märker jag. Det hålls bara inte städigt här hemma!

Anyways, lite bilder från vår matsal:

Matsalsgolvet är målat med Uulas golvfärg, nyans Pilvi. På golvet har vi en sisalmatta från IKEA och under småttornas stolar sånt där kontorsgolvsskydd i plast som skyddar lite från mat som av nån anledning varje dag tappas på golvet. Också bordet är från IKEA, det går att dras ut och bli stort nog för ca 14 pers. Stolarna är gamla stolar som jag samlat på mej från diverse släktingar och loppis och sen målat gråa. Lampan är från Normann Copenhagen – vi ville ha nån dansk lampa innan vi flyttade därifrån. Vitrinskåpet har maken byggt helt själv, det skall få sig en omgång färg i sommar hoppas jag. Den gula byrån fixade jag nyligen. Ovanför den hänger en gammal väggbonad från makens släkt.

Till höger när man kommer in från vardagsrummet står nu en billig sideboard (IKEA den också) som jag skall måla bara jag får tid för det. Ovanför den hänger loppisljushållare som jag spraymålat. I fönstren hänger lampskärmar som jag vikt av orange papper och i ena hörnet hänger min pajaki och piggar upp. Kökspallen står jämt i matsalen av nån anledning, den ryms bättre här under det gamla gröna skrivbordet än i köket har vi märkt.

Det blir mer och mer förvaring i det här rummet. Jag har satsat på sån förvaring som inte är så ömtålig eller alltför dyr, så att det inte gör så mycket om barnen härjar lite väl mycket kring dom möblerna. Den gula byrån är full av papper och pennor så barnen själva kan ta fram dom när dom känner för att rita. Den nya sideboarden är full av inredningstidningar (bl a min favorit Boligliv!) och pussel och spel.

Det här är verkligen ett riktigt familjerum! Jag sitter ofast i köket (framför datorn), men matsalen används nästan lika mycket. Jämt sitter här nån och äter eller läser tidningar eller gör läxor eller ritar. Fast nu på sommaren blir det säkert paus i det – då brukar vi äta utomhus om det bara är möjligt.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Nog har ni det så fint! En matsal är toppen, så slipper man se stöket i köket då man har matgäster. Än så länge prioriterar jag pianot, annars kunde vi också ha en liten plats för matsal, så våra gäster måste tyvärr bevittna den ökande diskhögen mellan rätterna.

  2. Ett underbart rum för trevliga luncher, middagar och härlig samvaro!!
    Fint tantklänning du fyndat, såg jag!

  3. Tack! Det här hjälpte definitivt till att bota all saknad av inspiration! 🙂 Älskar verkligen allt hos er. Skulle kunna flytta in direkt!

  4. Det ser jättehärligt ut! Gillar verkligen vitrinskåpen!

    Hälsar Karin/Pysselbolaget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *