Solskensbyrå

Den här gamla byrån har hängt med och varit lite ett och annat under åren. Tidigare var den gråmålad och jag hade lite smycken och sånt i den i vårt då gråa sovrum. Just nu är den klart gulmålad och har fått en skiva ovanpå sig så att den också kan vara avställningsyta, och är full med barnens pysselgrejer och våra kokböcker.

Jag funderade ett bra tag på vad jag skulle ha för bilder i speglarna. Tänkte först på nåt mönster, men tänkte att det tröttnar jag nog på ganska snabbt ändå. Så blev jag inspirerad av min mammas gamla collage från 1970-talet. Hon klippte ut bilder ur tidningar och tapetserade stora tunnor med dom, och dom tunnorna hänger med hemma hos oss än i denna dag. Snäppet bättre än att tapetsera med okända mänskor ur tidningar är väl att göra byrån till en verklig familjebyrå genom att tapetsera med foton på vår familj tänkte jag. Jag tog några bilder och trixade till dom i photoshop och skrev ut dom på vanligt papper och klistrade fast dom. Detta är verkligen en 100% familjen Bahne-byrå numera!

Till vänster finns killarna i familjen, plus cirklar i olika mönstrade och neonfärgade papper. När jag tog bilden lyste solen rakt in på killarna, och eftersom vi har en del gamla fönsterglas i huset så faller ljuset lite extra fint ibland, som på den här bilden. Det är alltså bubblorna och vågorna i själva fönsterglaset som gör ljusmönstret.

Till höger finns vi tjejer, och i mitten av byrån finns pennor och mönstersaxar och linjaler som nuförtiden finns lätt till hands när man känner att man behöver greja nåt med papper.

Åh, så glad jag är över vår härliga solglimt till familjeklenod i matsalen!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

18 kommentarer

  1. WOW, bara älskar kulhandtagen!! Superfin gladbyrå!

  2. OJOJOJ vad fin! Man kan inte bli annat än glad av att titta på den! 🙂

  3. Såå snygg och personlig!! Man blir verkligen glad av denna byrå! Duktiga du som hinner med så mycket och bara sååå fina handtag! Kram!

  4. Så häftig! Den där personliga byrån kommer du i alla fall vara ensam om! Älskar handtagen!

  5. Oj vilken färgklick! och handtagen är superfina 🙂

  6. Vad cool!! Just sådär Ninettig!! 🙂 Man blir ju himla glad av den!

  7. Wow, du är så otroligt kreativ, det här blev superfint, personligt och ja, som ett solsken. Tittar ofta in här, men skriver inte så ofta kommentarer, men följer dej på bloglovin.

    Ha en fin helg, hoppas det blir lite sol. Kram Lissen

  8. Helt underbar!!!!

  9. One of a kind!

  10. Hvor er den blevet flot! Måske er det den slags greb jeg skal sætte på en lille kommode jeg malede for et par år siden. Den har nemlig aldrig fået greb på, fordi jeg ikke har kunnet finde de rigtige:-)

  11. Verkligen jättehärlig Nette, solsken är sannerligen det rätta namnet för den pigga färgen, och så bilderna på familjen! Handtagen fastnade jag för extra mycket!

  12. Fantastisk! Så utrolig, utrolig fin!!

    (Dessuten er jeg svak for familiebilder der man må finne familielikheten i andre ting enn samme hårfarge, øyne osv! )

  13. Monika Träskelin

    Oj oj, vilken solskensbyrå. Den kan ni alla vara stolta över. Kramar till hela familjen.

  14. Såå fin!!! Du får mig att älska gult! (Som jag envetet påstår att jag inte gillar…) Har också sett såna där kulhantag florera runt i bloggar och har förstås blivit sugen på att testa. Nu puffade du mig ännu fortare mot att verkligen göra det. Du skriver så inspirerande att lusten att bara GÖRA blir så stor!

  15. Tokfin! Helt underbar och jag kan förstå att den pryder sin plats. Handtagen passade ju som pricken över i:et. Men att pojkarna skulle vara till vänster och flickorna till höger blev jag aldrig riktigt klok på. Ser ut att vara lite blandat på bilderna 🙂

  16. Aha, kollade lite mer noga och fattade på en gång vad du menade. Hade fått för mig att ni hade fler döttrar än söner. Otroligt fina bilder!

  17. Vilken underbar byrå! Nu får jag lust att måla fler möbler och denna gång med gul färg! 🙂

  18. Pingback:Vår matsal | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *