Hur man gör små krukor av tidningspapper

Det börjar bli dags att odla igen, och jag har inte alls tillräckligt många små krukor för alla mina fina frön så jag fixar egna krukor i stället.

Det jag använder är tidningspapper som jag viker några gånger till rätt bredd och en tom kryddburk.

Jag rullar tidningspappret runt burken, ser till att några cm sticker upp över kanten på samma sidan som burkens öppning är

Så trycker jag in pappret i själva burken och tar bort den färdiga krukan från burken. Man kan om man vill ha i burken på nytt i krukan, men den här gången med bottnen på burken mot bottnen på krukan och så platta till det. Jag brukar inte bry mej om det, o det har funkat bra hittills.

Det kliar i händerna att få gå igång med trädgårdsarbetet på riktigt!

Såhär såg det ut ifjol när jag började odla:

Det här är 7-åringens rum för ett år sen. Det användes då främst som en liten plantskola med några vanliga lysrör som extra ljus. Det växte hur bra som helst och jag hade massor av små  timjanplantor, vallmor och allt möjligt annat spännande att plantera ut i trädgården senare på våren.

Ibland planterar jag om plantorna i större krukor och då brukar jag ta bort tidningspappret innan. Men ibland behövs det inte – då planterar jag ut plantor med krukor och hela härligheten.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *