Egna tapeter i köket

Så blev jag klar med kökstapetseringen, och kan visa några bilder! (vilket dom som känner mej vet att det betyder att då har vi åtminstone ett rum hemma som är relativt städigt ;))

Den här väggen är den första som blev färdig. Jag har börjat med att täcka in den med gamla tapeter som jag hittade i min mormors källare. Jag använde mina indiska stämplar och guldfärg och stämplade mönster på dom lite huller om buller. Sen försökte jag täcka väggen med tapetresterna så gott det gick.

Resten av väggen täckte jag in med sidor som jag skrev ut från datorn. Jag laddade ner några indiska fonter och tog text som jag hade på datorn och ”översatte” den, och skrev sen ut den på naturvitt papper. Jag skrev ut texten i turkost så den skulle matcha golvet. Sen klistrade jag fast lite indiska bilder och fyllde på med lite guldfärg här och där. Allra sist lackade jag hela väggen med möbellack ett par varv.

Den här väggen fick bli lite mer ”mormor”. Eller tant. Eller rättare sagt farmor för min farmor har en burk med en sån där blomma på, så det är nog där jag har fått min inspiration. Jag gjorde som den andra väggen, klistrade upp så mycket jag hade kvar av mina tapetrester och fyllde sen på med vanligt papper. Sen klistrade jag på bilder som jag klippt ur, bland annat bilder på paisley-mönster som jag skrev ut i många ex och målade lite guld på.

Köket ser ganska vitt ut på dom här bilderna, men det känns inte så vitt i verkligheten. Kanske främst på grund av vårt turkosa golv, som är en så härlig färgklick! Som att gå omkring på en lagun tycker jag 🙂

Rosorna har jag hämtat bland annat här och paisleymönstret har jag gjort genom gratis photoshoppenslar, bland annat dom här och dom här.

Det blev ganska så billiga tapeter det här, och roligt var det! Sen är det bara att klistra över nya bilder när man  tröttnar på dom gamla.

Nu är det bara anslagstavlan kvar att fixa, sen skall jag visa den sista väggen som är lite annorlunda än dom andra och inte alls indisk.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

13 Replies to “Egna tapeter i köket”

  1. Hanna

    Jättefint blev det..tycker rosorna som klättrar upp vid fönstret är speciellt vackra..nog också dom indiska stämplarna..jaaa..egentligen allting. Din fantasi är nog toppen.

    Reply
  2. Pingback: Kök & porslin | Tedags hos Tant Ninette

  3. Pingback: Färger och bilder på våra väggar | Tedags hos Tant Ninette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *