Attans google

Jag brukar vara googles nr 1 fan, men nu alltså – hade missat nyheten att dom kommer att ta bort Google Friend Connect från alla bloggar som inte använder blogger. Eftersom jag har eget  domän så försvinner alltså alla mina followers i ett slag den första mars, bara för att google håller på och satsar på google+ och vill tvinga alla att använda det i stället för facebook. Suck, och jag som så har väntat på att nå 100! Jag var så himla glad när jag fick min första ”follower” och blir så glad varje gång nån klickar på knappen och väljer att följa min blogg såhär offentligt 🙂

Vad jag har läst finns det risk att dom tar bort Friend Connect från Blogger också, men först om några månader. Det finns lite motstridiga uppgifter om det på nätet, så det kan vara att det bara är ett rykte. Men först att bli av med Google Friend Connect är dom bloggar som inte använder Blogger alltså.

Efter den första mars kommer du som är min ”follower” inte att kunna följa med min blogg via Google Friend Connect längre – ta och gärna och lägg in min RSS i den bloggläsare du använder, t ex Bloglovin eller Google Reader (Bookmarks – subscribe to this page – subscribe to ”Tedags hos Tant Ninette”) eller nån annan bloggläsare. På det sättet kan du fortfarande följa med blogginläggen.Jag kommer att göra detsamma med alla bloggar jag läser via FriendConnect. Vill inte missa alla fina blogginlägg ju!

Jag kanske borde skaffa mej en facebooksida. Eller gå med i NetworkedBlogs – nån som är med där och kan berätta för mej hur det funkar?

 

6 kommentarer

  1. Nä, men vad surt! Jag sku ju bli jätteledsen om mina 119 följare sku försvinna! :/ inte bra inte bra!

    Hoppas du har en fin måndag iallafall!

    Kram Linda

  2. oj… vad tråkigt! Men jag kommer att kika in till dej ändå 🙂

  3. Jag använder bloglovin så för mig är det ingen skillnad..men jag förstår att det är tokigt för dig..URK på det!!

  4. Jag följer dig via Bloglovin så jag finns kvar. Men jag förstår att det känns kass om följare försvinner.

  5. Men vad f-n! Jag kommer dock såklart titta in här lika ofta i alla fall! 🙂

  6. Det är inte alls svårt att fixa en fan-page till din blogg på facebook. Hur enkelt som helst. Det finns säkert manualer på nätet, om man vill söka. .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *