Luciamorgon

Idag är det Lucia och vi började dagen med lite lussande och luciamorgon på SvtPlay i köket. Så mysigt! Sen iväg och gratta min farmor som fyllde år idag och lite lussa för henne också.

Hemma hos oss får förresten alla vara lucior om dom vill. Det pågår ju tydligen en debatt just nu om pojkar får eller inte får vara lucia. Klart dom får tycker jag, som alltid ville vara jultomte när jag var liten, men inte fick… Det är ju det roligaste, att ha luciakrona med fina ljust och sånt! Jag retades minsann med min lillebror när  vi var små och han inte hade en luciakrona. Så hos oss får alla ha luciakrona om dom vill det. Ibland vill dom, ibland inte.

Vädret är annars typiskt köpenhamnvinterväder – regnigt och ruskigt, det riktigt kändes som våra vintrar där idag! Tror maken och jag är dom enda två personerna i den här staden som får julstämning av det här vädret 🙂

När det är Lucia, då vet man förresten verkligen att snart är det jul!

5 kommentarer

 1. Håller med fullständigt! Det är klart barnen ska få välja själva vad de vill vara. På lilla tjejens dagis var det en liten killle som var lucia och min dotter var själv lucia-tomte-tärna (3-i-ett kan man säga). 🙂

 2. Klart killarna ska va lucior också, om dom vill! Här i familjen valde dock lillkillen att vara en tomtenisse.

  Glad Lucia till dig!

 3. klart pojkarna också måste få vara lucia om de vill.
  när jag gick i nian skulle alla nior välja en luciakandidat från klassen. vi valde en av pojkarna, för han hade långt, lockigt ljust hår, men pojkstackarn fick nästan bokstavligen stryk av vår klassföreståndare/religionslärare, trots att det ju inte alls var hans val att bli kandidat, det var ju klassen som valt honom. 🙁
  härlig julstämning hos er! (jag har dadelkakor i ugnen just nu, så det doftar rätt gott här i kväll)
  kram

 4. Instämmer i dina tankegångar angående Lucia. Då våran Alexander gick i gymnasie hade han och några andra pojkar Luciatåg i skolan. Nå..det var ju knappast på allvar..utan mest ett spektakel..men i varjefall. Varför lämna någon utanför som så gärna vill vara 🙂

 5. Jaa, nu är det snart jul, men jag fattar det liksom inte. Å du vilket vackert fönster!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *