Pippi på stjärnor

Här finns det en som har pippi på stjärnor nuförtiden (=moi). Såg tidigare i höstas en härlig bild på ett fint stjärnfall och sparade det på Pinterest, men dom tycks ha lite buggar så nu hittar jag inte bilden på nytt, men det var en härlig bild med en massa vita hängande stjärnor. Ända sen dess har jag tänkt på den där bilden, och haft den som inspiration för årets jul. Sen så började det dyka upp en massa fina björkdekorationer lite här och där i bloggvärlden, bland annat fina stjärnor att använda som bordskort t ex.

Sanne från Så Vitt Jag Vet hade gjort egna stjärnor av björk, så jag passade på att fråga henne hur hon hade gått till väga. Hon var snäll och svarade och berättade att hon använt en stansmaskin och stjärnstansar! Så enkelt, och ändå kom jag inte på det trots att jag har fina filtstjärnor hemma som May-Britt har gjort med sin stansmaskin. En sån som jag råkar äga nuförtiden (jippi!). Jag har egentligen köpstopp på hobbygrejer, men den här grejen gjorde vi undantag för, så nån vecka senare hade jag också en fin stjärnstans till min BigShot stansmaskin.

Nu har jag stansat stjärnor för fullt, eller jag och barnen skall jag säga. Stansmaskinen är lika rolig att använda för både vuxna och barn tycker vi!

Björkstjärnorna blev jättefina. Jag skall spara dom till julafton har jag tänkt att använda dom just som bordskort.

Sen gick jag och barnen loss på en massa vitt papper. Planen är att ha en massa stjärnor som hänger och dinglar och gör det mysigt i matsalen och vardagsrummet. Lite kvar att sy bara, än så länge hänger här bara ett par längder med stjärnor!

Jag gjorde även några girlanger i filt som hänger på väggen och gör det lite mysigare här hemma.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Vad fina! Den där maskinen du har måste du visa för mig ngn gång, den låter ju helt superb!

  2. Dom där björkstjärnorna är jättefina..björken är mitt favoritträd 🙂 Dom andra stjärnorna är också jättefina.
    Dina foton från Lucia firandet i kyrkan är så stämningsfulla 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *