Ett blått pepparkakshus

Det här huset kommer jag knappt ihåg, annat än att jag hade en idé om ett smäckert staket, men staketet blev inte alls som jag hade tänkt mej. Gick dock bra att äta!

Det här året (för två år sedan kanske??) använde jag inte så mycket godis när jag dekorerade huset, satsade i stället på att spritsa en hel del. Och glömde att ta fler bilder på huset… Har för mej att jag spritsade kransar på gavlarna.

Man borde minsann ha kameran med sig alltid! fast å andra sidan – en stor del av charmen med pepparkakshus är att det är ätbar konst. Man fixar och grejar och njuter av huset en tid och sen äts det upp och blir en del av kretsloppet. Sen får man göra ett nytt nästa år och vad kan vara bättre än det!

Sitter och funderar på blogginlägg – hur är det, skulle du vilja läsa lite mer om pepparkakstips? har en del såna liggande.

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 kommentarer

  1. Skulle det månne gå att göra ett staket av saltpinnar? Sådär typ gammal järsgård, du vet…

    • Tant Ninette

      jo, absolut! Det här var alltså för några år sen, kom på att det inte blev så snyggt med såna där pepparkaksbitar, men håller som bäst på och jobbar på ett alternativ som jag tror blir mycket mycket snyggare! ska visa bilder sen när det är klart så får du se

  2. God förmiddag! Vilket fint litet hus. Jag tycker att staketet är väldigt gulligt. Jag läser gärna allt om pepparkakshus:) kram

  3. Så fint pepperkakehus! Ble skikkelig inspirert:)

  4. Vilket topp-pepparkakshus!…där vill jag bo 🙂

  5. vad fint! o ja, jag läser gärna mera om pepparkaksbak o -hus för att lära mig 😉

  6. Oj, pepparkakshus har jag aldrig gjort nån gång. Jag skulle mer än gärna vilja se fler såna inlägg så kanske jag kan lära mig ett och annat.

    Tack för din kommentar ang. matta eller icke-matta 🙂 Jag ska nog ta hem den och testa, men nu har jag nyss bytt till mörkare gardiner och nu tror jag inte den passar lika bra som när jag hade de vita gardinerna. Svårt det här! 😉

  7. Det ser faktiskt mysigt ut det där huset! Jag har också tänkt försöka mig på ett pepparkakshus i år, så skriv gärna tips för hur man lyckas bättre med husen!

  8. Jag ska för första gången baka pepparkakshus med barnen, så jag vill gärna ha lite såna tips! Göra egna mallar, hur man får ihop dem, ska de spritsas o dekoreras innan man klistrar ihop dem och sånt. Det ser ut som du vet massor om sånt, med så fina hus som du gjort!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *