Köksfavoriter

Det finns många saker jag gillar med vårt kök. Nr 1 – golvfärgen! Blir så glad av vårt turkosa golv. Som att gå på en bit vatten i Karibien.

Sen gillar jag verkligen våra ugnar. Vi har 2 ugnar (eller 3 om man räknar med vedspisen), en helt vanlig varmlufts som oftast är i användning när vi har nån middag och gör flera rätter samtidigt, och så en ugn med en massa funktioner, bland annat ångfunktion. Så härligt att kunna ångkoka grönsaker och fisk sådär bara! Den har inbyggd grillfunktion och så har den en skild inställning för pizzabotten så man får en sån där riktig krispig pizza. Mest gillar jag att den har en massa färdiga värmeinställningar så man slipper fundera hur många grader en gratäng skall ha.

Vedspisen är definitivt en favorit! Det är så mysigt att elda i spisen på morgonen och höra knastret från brasan och känna hur det värmer. Vi har inte riktigt lärt oss laga så mycket mat på vedspisen, men koka potatis och pasta och steka nån enkel sås går hur bra som helst. Ugnen är lite mer ojämn i värmen när man som vi än så länge är ovana vid vedspisar, så vi har främst torkat tomater och rostat bröd i den.

Min favorithörna – här sitter jag och bloggar! Jag har utsikt åt tre håll här som jag sitter. Kan se om äldsta barnet kommer hem från skolan och hålla lite koll på ungarna när dom är ute och leker. Fönstren är också en favorit – gillar våra spröjsade fönster med gammalt glas i en del av rutorna. Det ger en alldeles speciell stämning.

I köksfönstren har jag hängt upp järntråd och på den har jag just nu julpynt. Jag gillar att hänga olika saker i fönstren, och byter ibland vad som hänger här, men dom här julpynten har hängt ända sedan Kamomilla var här och gjorde julreportage. Jag tänkte att äh, vi kan väl köra lite jul hela hösten, så slipper jag packa ner och packa upp pynten igen. Men när julen är över, då lär jag nog ha tröttnat på dom här pynten och då blir det kul att pynta med nåt nytt igen.

På svarta tavlan (en annan favorit – kan sysselsätta ungarna, sånt är alltid bra, och så är den bra att skriva upp en massa praktiskt på) hänger en favoritgrej – ett dubbelhjärta som jag gav åt min man för några år sedan.

Sen gillar jag också att man ser vår rosa hall från köket! Det piggar upp och får mej på bra humör.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

8 kommentarer

  1. Jeg kan godt forstå, der er mange ting du kan lide ved dit køkken. Det kan jeg også :o) Jeg er helt syg med hjørnet med de gule hylder og dit hjemmetrykte ”tapet” – hvilken ubegribelig tålmodighed og arbejdsindsats! Virkelig flot.

  2. Hov, det var meningen, at det skulle være en almindelig glad smiley, ikke sådan en bister vred en!?

  3. Oj, så trevligt med så många ugnar! Vi har också vedspis på torpet, den används enbart under vintern då det blir så varmt i det lilla köket. Retrostämning!

    Kram
    Sari från Puumuli

  4. Ser verkligen hemtrevligtut. Gillar ditt turkosa golv.. själv drömmer jag om ett ljusblått. vi målade dock om vårat vita golv nästan svart och det blev fint men på tok för mörkt nu på hösten!!

  5. Hela ert kök är underbart!!

  6. Vad härligt med tre spisar…! Vi värmer vårt hus bland annat med vedspisen och min man lagar så gott som all mat på den vintertid. Själv fuskar jag ibland och använder den elektriska, det är liksom lite smidigare!

  7. Ert kök är helt underbart! Och vad bra med tre ugnar, vi har två och den ena är ungefär en sån vedspis som ni har. fast jag har nog inte heller riktigt lärt mig använda ugnen i den ännu… men nu i vinter blir det väl att öva lite mer, för det sååå mysigt att elda i den 🙂

  8. tre ugnar låter som en dröm! en vedspis hade varit kanon att ha i köket, tyvärr fick vi inte plats för en sådan i vårt kök. jag får bara stå ut med tanken att man inte kan få allt här i världen…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *