Tivoli-halloween

Vi bodde i Köpenhamn dom åren Tivoli påbörjade sin Halloween-satsning. Oj, vad det var fint!

Det  var liksom Halloween, men med Tivolis egen twist och inte alls überamerikanskt eller nåt.

Pumpor i långa rader fanns det då. Jättefint!

Hemma på bakgården hade vi vår lilla mini-halloween med egen pumpalykta och egna små prydnadspumpor.

Ja, man skulle inte tro det, men en gång i tiden var jag alldeles anti-halloween. Tyckte det  var dumt att importera en högtid sådär bara för att man sett den på TV (i E.T. eller Karate Kid t ex). Men så en dag så hade jag barn och det var tråkigt och höst och det händer ju precis ingenting mellan midsommar och jul. Förutom Halloween då ifall man väljer den linjen. Och man får ju klä ut sig! och skrämmas och klä in hela huset i svart inklusive alla möbler som annars kan smutsas ner om man har en massa barnfamiljer på besök. En högtid som gjord för mej!

Här hemma kör vi Halloween för hela slanten, och våra ungar kommer säkert aldrig att förstå att jag någonsin ens tänkte tanken att den här inte var en högtid att satsa på!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Du jag var också en anti halloweenare en gång i tiden. Men när Olivia föddes som nu är 16 träffade jag en annan mamma i mammagruppen, som fortfarande är en nära vän. Vi hade båda flickor och sen några år senare fick vi varsin pojke. När barnen var runt 3 år, så började vi ha halloweenfest tillsammans. Pyntade och och barnen klädde ut sig. Sen dess har vi haft det som tradition. Jätteroligt med något som lyser upp hösten.
    Ha en fin dag Ninette!
    Kram Malin

  2. Jag tror att Hallowen behövs som ett avbrott i den långa hösten. Våren har ju alla sina kristna högtider men vi har ju inte något mellan Midsommar och jul. Det är bara en lång monoton reka med dagar. Vi behöver ett avbrott i vardagen även om det bara är en dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *