Trädgård & choklad & Bloggpris

Trädgårdssäsongen håller på att ta slut och det märks. Det är ju iofs oktober redan så inte så konstigt kanske!

Det kommer regnskurar titt som tätt så man får skynda sig ut när solen skiner så man får nåt gjort.

Jag har precis skördat dom sista tomaterna och komposterna börjar vara överfyllda. Skall lägga in lite gröna tomater och resten skall jag steka. Mums!

Tulpanlökar skall i jorden – skall bli så härligt att se hela fina tulpanhärligheten sen nästa år!

Dom sista blommorna blommar enträget

I växthuset börjar det vara slutskördat. Några tomatillos och några kapkrusbär har jag kvar att skörda, men annars är allt bortplockat och undanstädat.

Maken kom hem med den här fångsten från sin senaste arbetsresa – sånt tackar man ju inte nej till!

Sen en grej till: jag fick nyligen veta att man kan tipsa om sina finlandssvenska favoritbloggar till bloggpriset. Har funderat hit och dit gällande den saken, och kom fram till att det kunde vara kul att bli nominerad, så om du vill får du gärna tipsa om min blogg på Bloggpriset! Klicka på länken och skriv in www.familjenbahne.com där som det står adress.

Finlandssvenska bloggpriset är väl lite som Blogg-galan i Sverige, bara i mycket mindre skala gissar jag – vi är ju inte så många som talar svenska här i Finland, men vi gör vårt för att synas och höras! Och jag vill gärna dra mitt strå till stacken 🙂

Tipsa gärna också om andra finlandssvenska bloggar som du gillar – det finns så många jättefina bloggar som inte ens blev nominerade ifjol. Jag läser en del finlandssvenska bloggar, men kände knappt till nån av dom som var nominerade ifjol (ja, förutom Kamomillas blogg! Hoppas hon blir nominerad i år och vinner!), så den här gången hoppas jag juryn tar med dom bloggarna som jag har nominerat för det är dom nämligen värda! Fram för mer pyssel och inredning och gladbloggar tycker jag!

10 kommentarer

  1. Självklart ska du nomineras. Redan gjort!

  2. Härliga trädgårdsbilder! Kul att se att det fortfarande blommar lite. 🙂

    Ser att Sarah redan nominerat dig, men jag ska lägga en nomering jag med (såklart). Och vill du ha tips på andra finlandsvenska bloggar så gillar jag verkligen Hannas Virrvarr. Läser du den?

    • Tant Ninette

      Japp, läser den – finns i min länklista till höger! o jag har också nominerat henne – men tipsa vidare bara, jag blir alltid lika glad när jag får nya tips på nya inspirerande bloggar!

  3. Jag har nominerat dig redan! Samt skrivit en liten motivering…=)

  4. Du det har jag redan tipsat dom om, redan 1a dagen man kunde börja nominera, sådetså ; )

  5. Jag nominerade dig också redan igår 🙂 Är nästan säker på att du kommer dit!

  6. Självklart nominerar jag dig!

  7. *Check* Done that darling! 😉

  8. Även jag har varit in och tippsat dig. Tycker du är värd det. Alltid så inspirerande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *