Växthuset

Växthuset är nog en av mina favoritställen på vår tomt – åh, vad jag njuter av att sitta där och lukta på blommorna och nästan se med blotta ögat hur allting växer.

Maken byggde växthuset själv för ett år sedan och det är nästan helt färdigt. Det enda som återstår är att byta ut byggplasten i väggarna och taket mot riktig växthusplast. Funkar bra med byggplast också, det är lätt att byta ut ”rutor” som går sönder. Vårt växthus är 15 kvadrat stort, max vad man får bygga utan att söka bygglov.

Golvet består av innanmätet från kakelugnen som tidigare stod i vårt vardagsrum. Jag lade ut tegelstenarna i ett mönster och har försökt vända dom så man kan se dom märken som finns instansade i en del av tegelstenarna (Arabia & Höganäs). På så sätt kan vi ännu njuta lite grann av kakelugnen trots att den är riven 🙂 Bra med återanvändning! (kaklen åkte till en kakelugnsbutik, så allt togs tillvara)

Vi har automatiska öppnare i några av fönstren i taket. Har också hängt upp skuggväv – det blir alldeles för varmt i växthuset annars. Gillar man egen basilika i mängder och gurkor och tomater och stevia så kan jag verkligen rekommendera att skaffa sig ett eget växthus! Vårt är dessutom stort nog att man kan sitta därinne och dricka ett glas vin och äta nåt gott och bara njuta, även om den finska sommaren är regnig och tråkig.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. Det händer som vanligt en massa hemma hos er! Här ränner jag på o är mest borta hela dagarna så det blir inte gjort så mycket hemma. O inte hinner jag in o kommentera heller 🙁 Men kikar nog in med jämna mellanrum o ser på allt det fina o inspirerande som du skriver om o som ni åstadkommer!

    Önskar er härliga sommardagar, kanske vi sku hinna med en träff i augusti (för innan dess har jag redan inbokat lite för mycket program).

  2. Dessutom så kan man nästan känna doften genom rutan 🙂 Sååå härligt 🙂

  3. Men du vad fint! golvet var bara sååå jäkla (ursäkta) fint =))) Du e duktig du!

    Nu ska jag iväg på sommarlunch med jobbarkompisarna, jag som har semester måste träffa dem lite iaf 😉 … hoppas din lunch smakar bra den också =)

    Kram Pirre

  4. Vilket underbart golv!

  5. Härligt vännen, jag kan känna känslan. I vårt växthus är det tomt. Ingenting i år… 🙁 Varken maken eller jag har haft tid. Men nästa år blir det andra bullar. När vi träffas nästa gång ska jag berätta!!

  6. Pingback:Trädgårdstips | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *