DIY Blå fjäril

Den här fjärilen är gjord av bland annat gröna o blåa pärlor, lila paljetter, svarta glaspärlor och pyttesmå blompaljetter.

Blommorna har funnits i en ask i många många år i väntan på rätt projekt, och nu fick dom bli en del av en fjäril! Det är så avkopplande att brodera och känns roligt att äntligen få beta av en del av mitt pärlförråd, men det går inte precis åt stora mängder till de här projekten så jag lär få brodera vidare ett bra tag innan mina förråd tar slut.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. Hej Ninette!
    Fina saker du gör av pärlor och paljetter! Jag har en förkärlek för sådant också och har sytt delar till en sambadräkt. Man använder mycket paljetter och pärlor för att göra mönster i traditionella handsydda dräkter från Brasilien. Jag kan ge dig ett tips när du syr fast paljetter som jag fick lära mig av min sambalärare.
    Om man vill slippa att tråden syns på varje paljett, kan man trä igenom tyget från undersidan och sedan på undersidan av paljetten så att tråden hamnar på översidan av paljetten.. Därefter trär man på en liten pärla och vänder tillbaka i samma paljetthål igen. Vill man att paljetten ska stå upp lite så trär man en pärla före paljetten och gör sen proceduren jag redan beskrivit.
    Om du vill kan jag skicka en bildbeskrivning på hur jag gör.
    Med vänliga hälsningar
    Helén
    I Holmsund , Sverige.

    • Tack ska du ha! jag vet vad du menar, men tycker det inte gör nåt att tråden syns så jag brukar variera mellan båda sätten faktiskt. Om du ser på blommorna i det här inlägget http://www.familjenbahne.com/?p=26364 så är det så som jag har gjort! (i mitten med pärlor ovanpå paljetterna, runt omkring med pärlor under)
      sambadräkter – det är minsann mycket glitter och fint på dom! måste ta lång tid att sy en sån.

      • Ok, nu ser jag! Inte min mening att komma med pekpinnar. Det är fina saker du gör och vet hur tidskrävande det är och samtidigt roligt.
        En sambadräkt tar flera veckor och ibland flera månader beroende på mönster och modell. Det är väldigt roligt att pyssla med och man gör allt från grunden. Det är några år sedan jag sydde min senaste dräkt. Det är dock lite kvar att sy färdigt och har inte gjort färdig huvudbonaden heller, min man har gjort hattstommen av metalltråd och jag har klätt den med tyg. ( lånade en hatt från sambaklubben) Jag dansar , men uppträder inte längre.´Dansar numera här hemma i köket.
        Så dräkter och material har hamnat i lådor undanstoppat på hyllor.
        Jag har städat mitt sy- och pysselrum nu, så jag hoppas på att kunna få mer plats att göra saker.
        Men först ska jag kämpa med att sticka färdigt en Pippitröja innan det börjas med något annat projekt.

        • jag är alltid glad för tips! 🙂 tack för att du ville hjälpa! Huvudbonaden låter jättehäftig – just den biten att fixa ihop en stomme av metalltråd har jag lite gått bet på själv (grejar mest maskeradkläder åt dottern, men har höga ambitioner för dom!) – det låter jättespännande!

  2. Har du vägarna förbi norra Sverige i Umeåtrakten så är du alltid välkommen till mitt syrum så kan jag lära dig att göra stommar. Jag böjer och formar stommen och min make hårdlöder ihop dem. Tråden köper jag på ett byggvaruhus. Det finns lite trix man kan göra för att hatten ska sitta bra på huvudet. Om du har en sambaklubb i närheten där du bor så kanske dom kan hjälpa dig. I Finland är där flera duktiga sambaklubbar och de gör väldigt fina dräkter. Men jag hjälper dig gärna på något vis.
    Hälsningar
    Helén

    • Åh, tack vad snällt! 🙂 När jag bodde ett halvår i Vasa var jag över till Umeå ibland, men sen dess har det blivit lite klent – men man vet ju aldrig! Tror jag förstår vad du menar – har sett sån där tråd och tänkt att jag borde göra nåt skoj av den. Först måste jag lära mej löda m a o!
      Bra tips det där med sambaklubbarna – tror det finns nån här i trakten, för dom brukar ha karneval i augusti och dansa i fina dräkter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *