Vimplar åt en 6-åring – verkligen otippade färger och mönster!

DSC_0993

En kompis frågade mej för några veckor sen om jag kunde tänka mej att sy vimplar till hennes 6-årings blivande rum. Det gjorde jag så gärna så! Det råkade sig så att jag just då kände att jag behövde något konkret att handarbeta på, så det var verkligen bra tajming.

DSC_1001

Jag började med att skicka bilder på olika tyg som jag har hemma. Blått, rosa, cerise, gult och allt möjligt annat – det mesta blommigt och gulligt, sådär som jag tänkte mej en allmän 6-åring skulle gilla.   Men jag råkade glömma att det här inte är en vanlig 6-åring! Tjejen är den coolaste 6-åring jag känner, och åt henne dög inte nåt blommigt och pastellfärgat – det skulle vara svart, och helst också mönstrat! DSC_0992

Det blev att rota fram alla mina afrikanska tyger och fotografera dom. Dom fick godkänt av 6-åringen!

DSC_0995

DSC_0990

Är själv supernöjd med de här vimplarna! Jag tycker de är de finaste jag har gjort. kanske för att de är gjorda av alla mina favorittyger.

Största delen av tygerna är köpta när vi hämtade våra barn från Sydafrika. Resten hittade jag i en tygaffär i Åbo, förutom det svarta tyget som är ett fintyg som tidigare var min mans klädesplagg. Det blommiga har också hängt med länge (sen 60-70-talet?) och finns inte längre att köpa i några som helst butiker.

DSC_1008Tygskatter, helt enkelt. Och de var det här coola 6-åringen ville ha!

DSC_1009Jag tycker det är så roligt med en 6-åring som vet så bestämt vad hon gillar och inte gillar. Det duger inte med vadsomhelst där inte!

DSC_1010Nu pryder vimplarna upp det splitternya rummet. Jag är jätteglad att jag fick vara med och bidra på ett hörn på det här sättet!

 

P.S. Det är inte mina foton – jag glömde helt bort att fotografera vimplarna! Jag har glömt att plåta en massa saker som skulle passa hit till bloggen den senaste tiden: blommor som jag gjort, en fest som jag dekorerat och min blommiga kamerarem. Jag har ar ett roligt projekt på gång som tar all min tid just nu och som jag hoppas kunna avslöja i höst. När det väl är klart så hoppas jag att min hjärna dyker upp från gömmorna och att jag kommer igång med pysselbloggeriet på nytt!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. mother mary

    Å så fina! Och vad smidigt att klippa ut med en zick-zack-sax och slippa fålla! Måste hem och sy… 😉

  2. Delar helt klart 6-åringens smak! Snyggaste vimplarna jag har sett.

  3. Pingback:Vimplar i siden och spets

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *