Hårband av gammal spets och pärlor

015 (2)

Något av det roligaste och snabbaste att pyssla till är hårband!

Man tar nåt med lite elastik i sig och pyntar det hur man tycker och vips är hårbandet klart!019

Dottern behövde något som passade till hennes vita balettklänning, och vi rotade lite i mina lådor och hittade ett gammalt spetsband. Tillsammans med en spetsduk och några pärlor blev det ett splitternytt hårband, för noll pengar och det  tog bara 10 min att tillverka!022

Själva hårbandet är ett spetsband som någon gång har varit ett gardinband. Jag sydde fast lite elastik i hårbandet så att det kan töja lite  grann. Sen fäste jag en rund lite spetsduk på ena sidan av hårbandet och sydde fast pärlor. Pärlorna kom från ett gammalt trasigt pärlband som jag köpt på loppis.

Allt återbrukat, för nästan noll pengar och inte många minuter alls – precis som jag vill ha det! och dottern blev nöjd – det är det allra bästa!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *