Lycka är att äga en tulpanlök (eller många!)

Idag är det tydligen tulpanens dag, något som Blomsterfrämjandet började med för att få folk att bli medvetna om svenskodlade tulpaner har jag för mej. Men även om det inte var nån tulpandag idag så är det många som köper tulpaner hela vintern, vi också!  Kanske det känns lite tomt efter julen och julblommorna som antagligen har slocknat, och det ännu är lååååångt kvar till våren och trädgårdsblommorna.

Man liksom längtar efter lite extra färg, som motvikt till vintern och snön. Eller så är så enkelt att det är nåt med färska blommor som gör en glad, hela året om helt enkelt, men det bara märks tydligast såhär efter julen när det kontrasterar mot allt det vita utomhus. Inte en vårblomma i sikte i trädgården på många månader än, men inne i vasen kan de blomma och sprida glädje ett kort tag.

027

Det är märkligt hur glad man kan bli av lite blommor!

Vissa år har vi haft det så tight med pengar att vi inte har haft råd till snittblommor en enda gång ens, men ibland har vi tur och då blir det små buketter nu och då som alla piggar upp och gör oss glada.

109

Det är nåt visst med butiksköpta tulpanbuketter, speciellt såhär mitt i vintern, men mina favorittulpaner är nog ändå dom som vi plockar själva i vår trädgård!

Som ibland dyker upp, ibland inte, alltid lika välkomna. Alltid lika mycket överraskningsblommor, för jag glömmer alltid bort vilka lökar jag har satt.

pappandiskar

Det bästa med tulpanerna är hur härligt krispiga de känns när man ordnar dem i buketter tycker jag! De har liksom ett alldeles eget ljud, och det känns sådär härligt i händerna när man radar dem i vasen.

028

Sen när de har slockat – oftast alltför snabbt – brukar jag slänga ut dom på trappan där de får bilda konstverk ett tag, eller så får de bli en del av en islykta eller nåt.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Älskar tulpaner… köpte tre buketter idag, vita. Kanske inte din färg, men här hos mej passar de perfekt 🙂
    Eller, ja, alla ska ju inte stanna här tyvärr, men ändå.
    Fin fredag till dej!

  2. Så härligt när tulpanerna kommer i butik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *