Det blåa pepparkakshuset DIY

041 (3)

Så blev jag klar med ännu ett pepparkakshus – jag kunde liksom inte låta bli!

050 (2)

Det här huset ser minsann läckert ut det också! massor av godis och socker, precis som ungarna vill ha det. Dom gillar speciellt mycket polkagrisstaketet, och ser redan fram emot julgransplundringen! (vi brukar passa på och äta pepparkakshuset den dagen)

052

Baksidan är full av krusiduller den också.

060

Jag gjorde en enkel mall efteråt, men glömde att rita in hur man gör en skorsten, men om du vill göra ett sånt här pepparkakshus och inte riktigt vet hur du skall skära ut skorstenen så kan du kolla på mitt inlägg i pepparkakshusskolan där jag bl a visar hur jag skär ut en skorsten på frihand.

066

Det blir nog lite extra magiskt med mycket godis på pepparkakshusen på nåt sätt! mer Hans och Greta direkt. Nästan så man kan föreställa sig att en liten nisse bor i huset.

070 (2)

Staktet är gjort av polkagrisstänger som jag skar i bitar. Porten gjorde jag genom att ställa två bitar i kristyren och så spritsa en klick på varje stång och lägga en tvärslå överst. Sen fick de stå och torka med hjälp av ett högt glas tills sockret hade stelnat och hårdnat.

073

Hur jag gjorde granen ska jag visa i ett annat inlägg, men den är gjord med samma teknik som taket på det här huset som jag gjorde ifjol.

Här är den handritade mallen ifall du också vill göra ett sånt här hus:

pepparkakshusmal20151210

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Å, så fint… ni har väl snart en hel stad!?!

  2. Så himla fint! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *