DIY Pall med korsstygnstyg

 

Jag fick ett så bra tips häromdagen, hittar inte länken just nu, men har för mej att det var Hemma på Hembacka som skickade den till mej – pallar med korstygnsbroderier på.

Toppenidé! En sån måste vi ha, speciellt som vi har fyndat pallar den här sommaren på olika loppisar. Dom är så praktiska och bra att ha, speciellt i mitt arbetsrum när man behöver nån extra sittplats ibland eller bara nånstans att ställa en sak eller vila sina fötter.

005

En pall med lite stoppning på blir ju mycket skönare att sitta på än en utan tänkte jag, så jag målade en sån här Alvar Aalto-pall (som vi köpte för 3 euro på en loppis! Den var skamfilad och behövde lite målning, men suverän till designen) grå, och så klippte jag en bit skumgummi som passade på pallen.

002 (2)

Jag testade olika korsstygnsbroderier som jag hade hemma, såna där gamla avlagda som gärna får bo hos oss när dom inte längre har nånstans att bo.

Det här tjocka med papegojorna passade bäst tyckte jag. Det är tillräckligt slittåligt för att klara av att man sitter på det. Det var lite för smalt så jag klippte av den ena ändan och sydde fast det på ena sidan så att broderiet täckte hela pallen.

025 (3)

Sen stansade jag fast tyget på undre sidan av pallen. Det var lite tjockt som sagt, så det blev lite otympligt på sina ställen, men det gör inget!

Både pallen och broderiet fick ett nytt liv, och vi fick en pall som passar perfekt hemma hos oss! Skön att se på, skön att sitta på.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Hvor er den blevet fiin 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *