Glad första maj!

011

Vilket härlig vårväder vi fick lagom till Valborg och första maj! Solen skiner, fåglarna kvittrar och trädens löv håller på och slår ut.

Vi firade en lugn valborgsmässoafton tillsammans med goda vänner och det är så skönt att ha såna att umgås med som man bara kan vara sig själv med och som man kan debattera med och ha olika åsikter utan att någon tar illa upp. För det är ju själva saken man är oense om – och det är inte nåt som är värt att ta personligt, och tar man det inte personligt kan man i stället komma med motargument. Sånt gillar jag!

Jag gillar också att kunna säga var jag står och vad mina värderingar är och på det sättet skala bort såna ur umgängeskretsen som absolut inte kan tänka sig att umgås med en sådan person som jag. Det är onödigt att slösa sin energi på såna personer, vilket är ytterligare en anledning för mej att dela t ex antirasistiska texter på facebook – står man inte ut med att läsa dom kan man antingen klicka bort dom eller ta bort mig från sin vänlista.- Praktiskt och bra med facebook när man kan komma ut med sina egna åsikter och få gallrat bort såna som inte alls delar ens värderingar. Kvar blir själva kärnan av vänner – dom som man får energi av, som man blir glad av att umgås med, som gör världen till en lite bättre plats för mig och min familj.

För om det är nåt som är viktigt för mej och som jag brinner för så är det just det – att göra världen till en lite bättre plats för mina barn.

Det finns så mycket skrämmande som händer just nu, så mycket rasism världen över (se bara på flyktingkatastroferna – man kan räkna dom som ett problem i en rasistisk och privilegierad värld), så många som röstar på öppet rasistiska och homofoba partier, för att jag skulle vilja vara facebookfriends med ens en enda av såna personer som med sitt icke-agerande eller rasistiska agerande i själva verket motarbetar precis allt sånt som jag tycker är viktigt.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *