Betongägg – mina favoritägg!

betongagg

Idag visar jag upp mina favoritägg – mina guldiga betongägg! Dom här gjorde jag ifjol och dom får gärna vara med varje påsk framöver tycker jag, och det kommer dom att göra också för dom är gjorda av betong och håller i princip nästan hur länge som helst!

Det gäller att börja fixa dom här äggen i tid, men än är det lite tid kvar till påsken så vill du göra egna betongägg hinner du hur bra som helst!

Picka upp hål i bottnet på ett ägg, och gör det ca 1-2 cm brett. Häll sen ut ägget ur äggskalet (rör om i ägget med en sticka om ägget inte vill rinna ut av sig själv). Skölj ägget och använd det som gjutform. Blanda ihop relativt lös betong och häll försiktigt i äggskalet. Låt ägget stå och torka med bottnen upp t ex i en äggkartong. När betongen har härdat är det bara att plocka loss äggskalet och vips har du ett betongägg! Eller flera – det är lite beroendeframkallande det här, så har man gjort ett gör man gärna flera! Betongäggen kan sen målas om man vill, men dom är också fina som dom är.

På bilden ligger mina ägg i ett trasselbo som jag gjorde av gamla trådar som jag limmade fast runt en plastfoliebeklädd skål. När limmet hade torkat hade jag ett fint trassligt fågelbo för mina påskägg

 

Jag gillar att måla mina ägg med guldfärg! Det känns på nåt sätt som om dom blir riktiga sagoägg på det här sättet.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. De är så läckra!! Önskar jag hade tid just nu men nej, inte mycket till påskpyntande här inte, bara packlådor och tomma skåp.. Om du någongång hinner göra flera såna så vill jag gärna köpa av dig för som du säger så håller de i evigt!

  2. …alltså jag menar att det kommer ju flera påskar och då skulle jag gärna ha guldägg!

  3. De där är hur snygga som helst…!

  4. Superfina! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *