Renoveringstankar

Idag hade jag planerat att visa upp ett återbrukspyssel jag gjorde häromdagen, men hela veckan har varit så fylld med renovering så jag har inte alls hunnit fixa i ordning bilderna eller skriva texten. Jag gillar själv att läsa renoveringsinlägg hos andra, men av nån anledning brukar jag inte skriva särskilt många såna här på bloggen! Vet inte riktigt varför, det har bara inte blivit så utan jag har mer fokuserat på enskilda pyssel eller inredning eller sånt som vi håller på med på andra hörn av huset. Plus att jag inte känner mej som nån expert på gamla hus!

059 (3)

Det finns så många åsikter om det här med gamla hus, hur man skall renovera, vilka material man ”får” använda, hur det skall se ut. Alla tider har sina egna förhållningssätt till renovering av gamla hus, och det är nåt som minsann märks nu när vi tog bort det gamla badrummet. Här fanns rester inte bara från den nyaste renoveringen utan också från en äldre renovering, och till och med från dom allra äldsta renoveringarna där en dörr eller ett fönster har stängts igen för att bli till en mellanvägg i ett hus som växte.

Det är roligt att stöta på gamla tapetrester också. Tänk att väggarna från början var så släta att man kunde tapetsera direkt på dom! Blommiga tapeter har det funnits i dom flesta rum i huset.

047

Det är så bra att badrummet låg i nedre våningen! Bara öppna fönstret och så kan man skyffla ut dammet och stenarna direkt i skottkärran.054 (3)

Det blir en hel del att kärra bort när man tar bort ett helt badrumsgolv!

073

Det här golvet skall nu bli delar av mitt nya pysselrum, så här skall det bli nån slags trägolv. Först ska vi ta bort trägolvet i det gamla förrådet, sen ska en mellanvägg minskas på lite grann och sen börjar vi bygga upp hela hallojet igen!

Det är mycket att göra när man renoverar, men det är roligt att greja med sånt här tycker både jag och maken!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Att revnovera gamla hus är en konst.
    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *