086

Såna här virkprojekt är bra för dom går snabbt att slutföra, men dom har ett stort minus – dom är beroendeframkallande! Jag skulle bara virka ett hjärta hade jag tänkt, men hur det nu blev så blev det ändå en hel hög med hjärtan. Superkul att virka, och snabbt gick det!

Gör såhär:

Virka 4 luftmaskor, fäst så de bildar en ring

Varv 1: två luftmaskor, 8 stolpar i ringen. 1 smygmaska i andra maskan av de första två luftmaskorna så att ringen sluts. 9 maskor totalt i det här varvet.

Varv 2: 5 stolpar i den första maskan. 1 stolpe i andra maskan, 1 halvstolpe i tredje maskan, 1 fastmaska i fjärde maskan. 1 stolpe i femte maskan, två fasta maskor, 1 stolpe i samma maska. 1 fastmaska i sjätte maskan, 1 halvstolpe i sjunde maskan, 1 stolpe i åttonde maskan, 5 stolpar i den sista maskan. Virka tråden genom hjärtat. Nyp tag i nedre delen av hjärtat och justera den så att den blir spetsig.

 

 

P.S. Duken på bilden är mitt senaste loppisfynd – en stor fin splitterny duk för 1,50 euro! Såna gånger blir man nästan euforisk, när man lyckas fynda nåt så fint och för så få pengar tycker jag!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Söta hjärtan! XOXO-mönstret på duken passar ju fint in i kärlekstemat också, förresten! 🙂

  2. Den duken ger mig minnen från barndomen. Min mamma hade en sån fast i brunt o gult. Du får göra fina små girlanger av alla de söta hjärtanen du virkat. Så söta så.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *