Har du bra badrumstips åt mej? Helt plötsligt började vi med en badrumsrenovering!

Ibland får man sina infall, och det här infallet ledde till en hel badrumsrenovering som är på gång just nu, och som förhoppningsvis blir lite snabbare klar än den andra (som är inne på sjätte året, men som vi nu börjar se ett slut på!).

042 (2)
Vi har ingen aning om hur gammalt vårt hus är, men det här rummet fixades åtminstone en gång sommaren 1889!

Jag behövde nåt att göra om dagarna, blev inspirerad av att ha varit och spacklat hos några vänner, och bad min far om råd. ”Finns det inte nåt jag kan göra själv här hemma?” ”ja, du kan väl riva i bastuförrådet kanske” sa han, och så ledde det ena till det andra och nu är hela golvet upprivet och det börjar bli dags att verkligen planera badrum!

026 (2)
Undrar vad det här rummet var för ett rum från början? Vi hittade en smal dörr i väggen och en massa olika tapetrester, bland annat dom här söta rosorna

Så hit med dina förslag! Vad tycker du att jag skulle satsa på i mitt dröm-badrum?Vad skulle du själv göra? Har du konkreta tips på vad du tycker funkar eller inte funkar i ett badrum? För en gångs skull står jag nämligne här och har inte planerat ett rum in i minsta detalj! Det enda jag vet är att jag vill att det skall vara någorlunda klassiskt, dvs inte alltför många fasta element som är mönstrade eller alltför tidstypiska, och samtidigt inte alltför kliniskt och tråkigt. Svår grej, men jag tänkte att du som läser här på bloggen kanske kan ge mej lite inspiration, så hit med alla idéer, dåliga och bra, skojiga och allvarliga, färggranna och monokroma – ja, vadsomhelst!

Rummet är ca 3 m x 180 cm, dvs rektangulärt och därför i princip hur lätt som helst att inreda (eller så känns det åtminstone efter övre våningens badrum med nästan noll räta vinklar!), vilket gör att valmöjligheterna nästan är obegränsade!

Uppdatering, glömde skriva: vi skall absolut ha badkar! Har redan ett gammalt svart gjutjärnsbadkar som kommer att stå nånstans i badkaret (det är inte särskilt stort så det ryms hur bra som helst!) Men draperier, duschvägg, kakel, tapeter, vad i hela fridens dar ska man ha på väggarna!?

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

25 kommentarer

 1. ni ska säkert ha golvvärme? Jag tycker det på nåt vis samlar damm ( speciellt om man bykar där också) så lättstädat är ledordet som jag gillar! Och förvaring! Ordentlig förvaring så ytorna hålls fria så är det ännu lättare att städa! Belysningen vid en eventuell spegel är också viktig, den ska ha ett behagligt sken så man inte tror att man är sjuk när man ser sig i spegeln.
  Bra skydd för dusch är också smart att tänka på. Irriterande om det strittar vatten ut över hela golvet så man bara blir våt igen när man ska torka sig.

  • Tant Ninette

   jepp, golvvärme! urk för damm, lättstädat låter bra. Förvaring är just det som jag håller på och funderar hur i hela fridens dar jag ska få till det så det både är praktiskt och snyggt!
   Belysning vid evt spegel – japp, det vill vi ha, men det verkar inte finnas så värst mycket att välja på när det gäller lampor i våtrum? Eller finns det några knep att ta till där, kan man på nåt sätt göra om vanliga lampor så dom passar till våtrum?
   I övre badrummet har vi en ordentlig duschvägg runt duschen, men hur vi ska göra i det här badrummet är en öppen fråga! Vi kommer att ha badkar, och därmed också nog en dusch, men man duschar i badkaret. Handdush enbart, eller dusch i väggen, eller…? Jag är inte så förtjust i duschdraperier, så jag vet inte riktigt hur vi ska göra med det här.

  • Badkar är bäst! Vårt är så stort så vi ryms båda i, vi vuxna alltså. Många bra samtal och romantiska candle- light kvällar you know! 😉
   Ang belysning så är det nog rätt så svårt jo, det där med våtrumspassande ska man nog vara noga med- har ingen aning om man kan anpassa vanlig belysning till badrum? Kanske nåt som Guy kan svara på? Han är ju expert på det där med el.

   • Tant Ninette

    åh, det vore nåt – ett badkar för två! Vi ryms nog bara en i vårt – er version låter så mycket mer romantisk och mysig! 🙂
    Måste kolla upp det där med belysningen!

 2. Nåt vi gillar med vårt badrum: badkaret. Många goda samtal har ägt rum medan ett barn badar och en psykolog-mamma sitter i en korgstol bredvid… 🙂

  • Tant Ninette

   Glömde helt att skriva – vi har redan ett badkar som skall med! Annars är det helt tomt och öppet för precis allt annat, men badkaret är ett måste – jag älskar badkar! …fast jag är inte så pedagogisk att jag sitter och snackar med ungarna när dom badar, mer sådär att ”oj, vad praktiskt med ett badkar som rymmer alla tre så får mamman lite lugn och ro i rummet bredvid när ungarna badar!” (mina ungar är så stora ren så dom klarar sig själv…)

   Det här badrummet är liksom mera ”mitt” så därför skulle det vara badkar – jag älskar badkar! Övre badrummet är mer makens, så där blir det dusch.

 3. Fortsättning på min kommentar: nå inte är jag jämt så pedagogiskt eller psykologisk heller men det där med bad-pratet har bara blivit… förstår man inte minst när barnet säger, inför badet, ”jag har så mycket att berätta idag”… 🙂

  • Tant Ninette

   Det låter helt supermysigt! 🙂
   Själv går jag och snackar med ungarna när jag hämtar dom eller när dom kommit hem från skolan, men det där låter minsann mycket mysigare!

 4. Har själv badrums remppa påkommande i vår. Var faktist igår och köpte vägg kakel och golvkakel. Vi har kört på en tidlöslinje för att det inte skall vara allt för häftigt. Så vi har mörkgrått golv o stooora mattavita kakel på väggen. (mattavit pga av vi har så mycket kalk i vårt vatten så det inte syns direkt på väggen) Vid duschen kommer en rand av marmor som är vit/kristall/silver… Jätte snygg! På sidan av randen kommer det kromrand för att stärka o få randen att visa sig 🙂 om du alls förstår va ja menar? Sen kommer vi också ha en glasvägg av fyrkantiga kuber. Eftersom vi inte vill ha duschdraperi.
  Vi har bastun i samma veva som kommer att ha glasvägg så den syns.
  Mannen min som e byggare sa att vi nu ska välja tidlöst pga av att om man får lejdån på badrummet måste allt rivas ner. Och att börja om från början med fuktspärr o saker e ingen höjdare… Dessutom går de lätt att byta stil/pigga upp med handdukar/prydnadssaker o mycket billigare än börja remppan pånytt 😀

  • Tant Ninette

   Det låter jätteläckert med mörkgrått golv och matta vita kakel – jag älskar gråa golv (och mattvitt också för den delen)! den där marmorranden låter verkligen jättesnygg – har du tips på nån tillverkare eller butik som det lönar sig att kolla efter just såna där lite speciella kakeldetaljer? Jag har noll koll på sånt, vet bara att vi ska köpa armaturen från tyskland, fast nog först kolla på såna här – dom blir bara jättemycket billigare att köpa från just tyskland.

 5. Vet inte varför men ser framför mig svartvitrutigt golv och halvkaklade väggar (blankt kakel) med ngn stark färg målad upptil – turkost eller rosa. Viktorianskt möter kitsch, eller något… Undras om det var badkarsbeskrivningen som triggade?

  • Tant Ninette

   jooo, det där låter ju helt perfekt! halvkaklat med nånting spännande upptills – fast just nu lutar jag mot grönt av nån anledning! viktorianskt möter kitsch låter precis perfekt åt mej det! 🙂

  • Tant Ninette

   hade nyss en diskussion med maken och svartvitrutigt golv kom vi fram till!

 6. Ett målat badkar vore något för er då. Jag plockade av fronten på mitt äkligt tråkiga badkar och spraymålade utsidan med vanlig lackspray. Mitt blev lila

  • Tant Ninette

   lila låter häftigt! Vårt badkar är ett gammalt gjutjärnsbadkar som just nu är svartmålat, men jag överväger att piffa till det med färger eller nåt spännande! lila har varit en av mina favoritfärger sen jag var liten – det låter verkligen läckert med ett lila badkar!

 7. http://www.pinterest.com/skruddevutt/bath-and-beyond/

  Sparar inspiration. Vill så hemskt gärna bygga stort badrum i källaren…

  • Tant Ninette

   åh tack tack tack! Dit går jag strax och botaniserar!
   Vårt badrum blir nog inte så himla stort, men dubbelt så stort som det vi hade på förra stället så det känns lyxigt redan det!

 8. En bekant till mig har installerat en liten kamin, inbyggd i väggen en bit upp så att man kan ligga i hennes höga badkar och titta på elden. Fantastiskt!
  Annars rekommenderar jag bra förvaring och bra belysning som ska gå att dimra.

  • Tant Ninette

   åh, en kamin vore drömmen! funkar tyvärr inte i just vårt badrum insåg vi, kaminen kommer att bli på andra sidan väggarna i pysselrummet i stället… Dimmer blir perfekt det!

 9. Det är verkligen spännande att se vad som finns bakom täckmaterialen i gamla hus. Lite som en upptäcktsresa i svunnen tid. Det är också spännande att se resultatet och om det blir som man tänkte sig. En sak som kan vara bra är att dra så mycket som möjligt av vattenledningar synligt. Så lite som möjligt inbyggt för att undvika dolda vattenläclor. Det ska bli kul att se resultatet. Lycka till!:) //Ninette

  • Tant Ninette

   Vet du, det var precis det vi snackade om igår! att vattenledningarna borde vara synliga. Bara dom är snygga får dom gärna vara synliga tycker jag, plus att jag tycker det funkar bra i ett gammalt hus med synliga rör. (alltid lika roligt att se ditt namn, Ninette! It never gets old! 😀 – jag har lite simpel humor!)

 10. Läckor ska det stå inte läclor.Hm…

 11. Vi ska också till att renovera badrum. De tidigare vi gjort har vi fegat lite och gjort klassiska vita väggar och svart golv. Den här gången satsar vi nog på marockanskt kakel, typ: (http://www.stonefactory.se/inomhus/kakel-vaggplattor/marockanskt-kakel/lhados-kakel-new-york-svart-33×33-cm). Jag har sett det i blandade färger. En bild jag bär med mig är ett badrum med grovt trägolv med detta kakel som mattor under badkar, handfat och toalett. Superfint!

  • Tant Ninette

   marockanskt kakel fanns länge på min önskelista, men det fick lov att åka ut från den listan och ersättas av svartvitrutigt golv kom vi fram till… Annars låter badrumsdrömmen som du beskriver verkligen som ett drömbadrum! Om ni fixar ert badrum så – skicka gärna en bild! det låter verkligen superläckert!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *