Nyårsintervjuer med barnen 2014 – tips!

Pinterest –  världens bästa ställe för idéer. Jag satt där och funderade på nyåret och såg en sån här idé som såg jättekul ut: att göra frågeformulär till ungarna, som man sen kan spara och ta fram i framtiden och minnas lite hur det var just i år när barnen var i just den här åldern. Frågeformuläret var jättefint, men på engelska, så jag tänkte att jag gör en egen version på svenska. Mamman med ursprungsformuläret använder det som en slags tidskapsel tillsammans med olika grejer från det gångna året, och tar fram fjolårets frågeformulär nästa år och läser igen, men jag misstänker att våra blir liggande i lådan där jag har minnen från när barnen var små och tas fram först sen om några år när dom är ännu äldre. Hittills har jag gjort såna intervjuer på deras födelsedagar när dom var små, men dom senaste åren har jag helt glömt bort det så det här känns som en bättre tradition för oss – nyårsintervjuer!

099

Jag gjorde ett simpelt intervjuformulär i svart och vitt så att det skulle gå lätt att skriva ut, och sen frågade jag ungarna. Det var minsann roliga svar jag fick! Bästa händelsen under åren för alla tre: att få julklappar! så går det när man intervjuar dom strax efter julafton. Misstänker att det kommer att bli mer nyanserade svar under åren, så det ser jag fram emot!

Ifall du också vill intervjua ditt barn, eller dej själv! (jag tänkte göra dom här frågorna på mej och maken också!), så lägger jag upp bilden här så att du också lätt kan skriva ut ett sånt här frågeformulär:

 

årsintervjubarn

Klicka på bilden och ladda ner den på din dator. Skriv sen ut den och fyll i för hand tillsammans med ditt barn!

 

Regler för användning: Endast för icke-kommersiell användning. Om du vill berätta om frågeformuläret på din blogg så får du jättegärna göra det! Länka då tillbaks till det här inlägget – lägg inte upp själva filen på din sajt, tack!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Åh, vilken bra idé! Det här ska jag också göra! Tack för underlaget!

  2. Åh, vilken rolig idé!!

  3. Fin idé! Undrar om mina tonåringar går med på att bli intervjuade…

  4. Häftigt! Nu har jag ett programnummer till nyårsafton 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *