Marknadsförberedelser

020

Imorgon är det inte bara Luciadag – det är också min farmors 90 års dag, mina barns skoljulfest och julmarknad här på Gamla Malmen. Full rulle hela dagen med andra ord!

 

024

För att skoja till det lite gjorde jag tekoppshattar åt mej och Kamomilla. Får se vilken hatt hon väljer imorgon! Om jag har lite tid över ska jag rota fram lite bomaterial åt fågeln i bruna hatten, som behöver ett fågelbo känner jag.

035 (2)

Den bruna hatten är gjord av kartong och gammalt linnetyg, den grå av kartong och filttyg, och gamla spetsar som jag hittade i mina gömmor. Det var riktigt kul att göra hattar för omväxlings skull!

163

Dom här huspepparkakorna kommer att finnas i vårt lilla bord på Gamla Malmens julmarknad imorgon. Maken har också bakat sin vanliga Brunsviger, och du är mer än välkommen att komma förbi och köpa dej en bit – dom som inte blir sålda misstänker jag att han smäller i sig själv! Dom har en tendens att försvinna på ett mystiskt sätt ur frysen (som står ute i gästhuset/kontorsbyggnaden), så sen när vi har gäster så är dom spårlöst försvunna. Konstigt hur det går så!

Förutom pepparkakorna säljer vi såklart min och Kamomillas bok, och Kamomillas mans superläckra bröd, och också Pargas Manskörs jul-CD – massor av finheter i våra hörn av Gamla Malmen så välkommen förbi hörnet av Finnbergsgatan och Malmgatan imorgon på luciadagen kl 13 – 17! Perfekt läge att kombinera julmarknad och lucia, för luciaandakten börjar kl 17 i kyrkan som ligger ett stenkast härifrån.

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *