God Jul-rita på fönstren

 

007 (4)

Ja, vad kan man säga – jag och tuscher = kärlek! Jag går runt och ritar på allt möjligt, och speciellt det här att rita på fönstren tycker jag är kul.

011

Till jul behövde vårt Välkommen bytas ut mot lite God Jul.

009 (2)

Jag tog loss innerfönstret och tejpade fast God Jul som jag skrivit ut och sen var det bara att rita på glaset med min vita Posca-tusch. Krusidullramen runt God Jul gjorde jag genom att först rita på frihand på baksidan med en färgad penna. Det gick bra att sudda ut det om det blev lite snett och rita om det tills jag var nöjd. Sen tog jag och ritade på andra sidan av fönstret med vit tusch och när jag var klar suddade jag ut den färgade pennan på baksidan. Kvistarna och grenarna gjorde jag på frihand, inspirerat av den här bilden.

013 (2)

Sen var det bara att sätta fönstret på plats igen, tvätta baksidan av fönstret och njuta av sitt nya fina julfönster!

godjul

Jag använde mej av typsnittet Chalk Hand Lettering för att skriva God Jul – bilden finns ovan om du också vill skriva lite God Jul nånstans – bara att klicka på bilden så blir den större och så kan du spara den på din dator och skriva ut!

Poscatuscherna kommer från min sponsor Lenas Happy Monday-shop – det finns både Chalk Markers och Posca-tuscherna som man kan använda på glas. Chalk Markerserna är lite enklare att sudda ut, men har inte lika kraftig färg. Jag föredrar att rita med Posca på fönstren, gillar den kraftiga vita färgen och att man har så bra kontroll över vad man ritar och för att sudda ut använder jag mej av en Enjotrasa eller en sån där ”magisk svamp”. Unis chalk markers använder jag bara på griffeltavlan i köket – dom sitter hårdare än dom där andra chalk markerserna jag hade, men jag gillar att dom har så kraftig färg så man genast ser vad man har skrivit. Suddar också ut dom från griffeltavlan med Enjotrasan, och det funkar hur bra som helst. Men dom sitter alltså hårdare än dom andra tuscherna – det går inte bara att sudda ut dom med en disktrasa som med dom andra.

Det är jättekul att rita på fönstren! Blir så fint att se ut och så är det bara att sudda ut om det inte blir tillräckligt fint. Sen finns det oändligt med möjligheter för vad man kan göra: Välkommen-skyltar såklart, Kärlek till alla hjärtans dag, Glad Påsk, Glad Midsommar eller Grattis när nån fyller år.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Pingback:Easter at my house

  2. Pingback:Alla Hjärtans Dag-fönster

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *