Tre Små Rum, ett par julgranar & boksignering!

Det var en helt vanlig fredag som plötsligt blev magisk med hjälp av lite snöflingor och julpynt och glada skratt!

087

Jag och Kamomilla möttes utanför Tre Små Rum där vi träffade Mi & Helena som lät oss dekorera varsin julgran. När vi kom överens om det här julpysslandet så hade jag helt noll julkänsla, men helt plötsligt igår så förvandlades lilla Pargas till en småstadsidyll med snö och glittrande lampor och allt sånt där som gör jular magiska på film och på riktigt!

104

Och varför var vi där för att pynta julgranar då? Jo, för idag denna lördag är det julöppning i Pargas, och vi skall vara i Tre Små Rum och signera och sälja vår bok! För att göra det lite mer speciellt lät Mi och Helena oss dekorera varsin gran – något som dessa två julfantaster direkt sa ja till!

(snälla som dom var införskaffade dom två konstgjorda granar – jag är nämligen allergisk mot gran)

096

Vilken lyx att få frossa i alla fina julpynt hemma hos nån annan! Jag älskar att klä julgranar, jag älskar både att ta fram alla pynt och beundra dom en efter en, och till och med att klä av julgranen – gillar att ha mina pynt i fina små lådor och ordning och reda, och det är precis lika kul att klä nån annans gran än min egen tycker jag!

108

Vi hade verkligen superkul, Kamomilla och jag, och våra granar – ja, dom blev nog klädda i varsin helt distinkt stil!

092

Kolla vilken fin julgransmatta! Egentligen är det här en badrumsmatta, men den funkade lika bra som julgransmatta kom vi fram till med Mi, som har virkat den. Det är så det börjar klia i mina virkningsfingrar när jag ser den!

110

Jag älskar julpynt! Om det är nåt som är min svaghet så är det just julpynt. Det är inte ens så att jag nödvändigtvis hänger alla mina julpynt på julgranen – en sån härlig uggla som den här hänger jag lika gärna i en krans, eller i ett fönster eller någonstans där det finns en krok eller en spik. Supersöt liten uggla!

113

Kopparugglorna är också helt fantastiska. Om det är nåt som jag gillar så är det att ha fåglar på min gran. Fåglar och kottar och snöflingor – min drömjulgran.

126

En söt liten ängel passar bra in i mängden också! Just dom här änglarna var alldeles bedårande! Pyttesmå på riktigt och gjorda av keramik som kändes skön under fingrarna. En tid hade jag pippi på att  samla änglar till min julgran – nu är det fåglar som gäller i stället, men jag är fortfarande lite svag för änglarna!

134

Såna här rosa grisar för mina tankar tillbaks till Köpenhamn där jag lyxade varje år med att köpa en ny julgrandsprydnad till barnen från Söstrene Grene eller Notre Dame.

141Plötsligt som ett trollslag så fanns det lite jul, en dryg månad före julafton. …jag måste erkänna en grej: jag har redan tjuvstartat julen lite grann med att lyssna på Sarah Dawn Finers Vinterland & Winterland på spotify!

140

Lite jul och lite klappar under granen och en gris som vaktade dom. Perfekt läge för julöppningen.

148

Tack Mi och Helena för att vi fick pynta granarna och för att vi får vara en del av julöppningen hos er på Tre Små Rum! Det var jättekul att få komma och botanisera bland era fina julpynt!

152

Idag, denna magiska snörika julöppningsdag, har du alltså chansen att köpa vår bok ”Tedags hos Tant Ninette” för 25 euro (ta jämna pengar med!) och få den signerad precis som du vill, hos Tre Små Rum på Malmen. Jag och Kamomilla finns där mellan 11 – 15, så passa på och kom och inhandla den perfekta julgåvan till dej själv eller nån som du tycker om! Det blir lite kul också att se om folk gissar rätt på vilken gran som är vems!

P.S. Det finns massor av andra fina julklappar också hos Tre Små Rum, så gör som jag och passa på och köp dina julklappar redan nu så du sen kan njuta av julmånaden i lugn och ro!

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Vilken härlig blogg! Jag hittade just hit och det är jag jätte glad för! Nu kommer julkänslan smygande också. Toppen!
    Viveca Tolstoy
    snoreandpeace

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *