Mer om mina fake ljus/ More on the flameless candles

027

Åh, vad vi gillar våra nya barnvänliga ljus! Vi har tända ljus i köksfönstret varje kväll nu, och lågorna fladdrar så mysigt och gör det mycket lättare att stå ut med höstmörkret – man nästan längtar tills det blir mörkt och man får tända sina ljus! Det  gör inget om vi glömmer att släcka dom heller – dom sköter sig själva och lyser tills batterierna tar slut i så fall. Jag behöver inte ens tända ljusen, för den biten sköter barnen om har jag märkt!

Jag tänkte visa lite fler bilder från själva processen hur jag gjorde ljusen. Ursprungsinlägget hittar du här, gå dit och kika om du vill få alla detaljer i hur jag gör såna här ljus!

I love our new flameless candles! They are definitely kid friendly, and I no longer have to worry about lighting candles and forgetting them in the window or somewhere where the kids can accidentally bump into them. I wrote about how I made the candles in this blog post. Here are some more pictures from the process:

 

038

Efter att ha smält ljusmassan häller jag upp den i en rengjord chipsburk. För att påskynda att ljusmassan stelnar ställer jag den ibland i isvattenbad, men det behövs inte – det stelnar annars också, tar bara lite längre tid.

After melting the old candles I pour them into a cleaned Pringles jar. To speed up the process I put the jar in some ice water, but it will set on its own also – I just happen to be a bit impatient and don’t like to wait for my new candle for too long!

049

Såhär ser det ut när massan nästan har stelnat för mycket. Jag brukar lämna ungefär 1 cm tjock stelnad massa längs med väggarna av chipsburken, och så häller jag delvis ut innehållet i mitten.

This is how it looks like when the melted candles have set about enough, about 1 cm thick.

055 (2)

Sen låter jag ljuset stelna helt och då ser det ut ungefär såhär.

I pour out a bit of the melted candle wax so that a sort of well is formed in the middle. This is where the tea light will be.

015 (2)

Efter att ha tagit bort chipsburken från ljuset så har jag ett ljus som har lite ojämna kanter ibland. I mitten ser ljuset ut såhär som på bilden ovan, dvs en ihålighet som är ca 10 cm djup från övre kanten, och lagom stor för att rymma ett konstgjort värmeljus.

This is how it looks like when the whole candle has set. The last thing I do before ”lighting” the candle is making the edges prettier.

003 (2)

Dags att jämna till kanten på ljuset. Det gör jag genom att hetta upp en metallskål ovanför vattenbad och sen föra ljuset längs med botten på skålen så att stearinet smälter och blir jämnt och fint.

I do it by turning over the candle and melting a bit of the top on the bottom of a heated metal bowl and just move the candle about a bit so that the top edges all get smooth.

007 (2)

Sen är ljuset klart för användning – det enda som saknas är värmeljuset!

Then it’s finished! The only thing missing is the tea light.

031

I med värmeljuset bara och så är det klart.

033 (2)

Det är skillnad på dom olika batteridrivna värmeljusen. Airams ljus är lite dyrare, men kommer med extra batterier och har en låga som fladdrar och som gör ljusen mer realistiska. Ikea har billiga ljus som brinner utan att fladdra, men deras låga är skarpare och har en vacker färg. Jag gillar bäst dom fladdrande lågorna för det ser mycket mer ut som riktiga ljus på det sättet, men ett eller ett par icke-fladdrande ljus i en hög med ljus som fladdrar märks inte, så det går jättebra att kombinera dom med varandra har jag märkt.

I use different kinds of tea lights. Some of the more expensive ones have a flickering flame, which makes the candles look really realistic, but the more cheaper ones that don’t flicker are good as well if you mix them in with the other candles.

035 (2)

Det är liksom aningen beroendeframkallande att göra såna här ljus, så nu skall barnen få chips på burk i veckoslutet bara så att mamman får lite fler burkar! Win-win på alla punkter, tycker vi!

This is really addictive! Which my kids don’t mind a bit – they get to eat Pringles, and I get to make candles!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Pingback:Ljus till sagobröllopet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *