Virkade flaggor

Det händer att jag har lite halvfärdiga pyssel liggande här hemma, och dom här flaggorna var ett sånt pyssel som jag helt enkelt hade glömt bort i en garnpåse.

185

Det var min kära väninna May-Britt i Köpenhamn som tipsade om dom här flaggorna då när jag skulle lära mej virka, och dom är ju verkligen ett sött litet projekt som man snabbt blir klar med och som man sen har glädje av under många år. Såna här flagggirlanger passar nämligen lika bra till födelsedagar som till jul. Jag har virkat flaggor i både rött, cerise och ljusblått och dom röda flaggorna kommer fram till jul och blir till julpynt och en liten känsla av Danmark hemma hos oss.

Det här är ju också ett perfekt pynt till självständighetsdagen – virka lite flaggor i vitt och blått och så har du fina dekorationer att plocka fram år efter år!

Instruktionerna hittar du här hos Karen Klarbæk. Instruktionerna är på danska, men det är inte särskilt svårt att virka dom så jag tror nog att du som kan svenska ändå förstår, speciellt som det också finns bilder med! Jag virkade enligt instruktionerna och fick precis som en del av dom som kommenterade, ena sidan att bli lite för lång. Det lönar sig att läsa också kommentarerna i Karens blogginlägg för där är en som har gjort en kort rättad  beskrivning så att båda sidorna av flaggan blir lika långa.

Till sist när man har virkat klart syr man ett kors över flaggan, och det var här som mina flaggor hamnade i en garnpåse i stället och kom fram först i år! Vet inte varför det ibland blir så att den där sista finishing touchen liksom bara blir, för särskilt svårt att sy några stygn var det ju defintivt inte!

P.S. Karen har också andra enkla virkningsbeskrivningar på sin blogg!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *