Små dödskallar av cernitlera

 

006 (3)

Etsy kan man hitta alla möjliga roliga saker. Jag köpte mej en dödskalleform och gick igång att göra dödskallar på löpande band.

006

Dödskallarna gjorde jag i cernitlera som jag sen härdade i ugnen. Dom ljuslila dödskallarna har jag målat, men inte hunnit plåta än. Dom bruna fick vara som dom var, mörknade en aning i ugnen märkte jag så nu ser dom ännu mer ut som krympta dödskallar!

009

Ett par stycken fick få pinnar instuckna i sig så att man kan ha dom som partydekoration i ett äpple eller en sallad eller nåt. Resten fick hål som jag stack i dom med just en grillpinne. Jag stack en liten metallögla in i skallen på ett par stycken så att dom kan användas som hängen.

001 (2)

Sen var det bara att trä dödskallarna på lite snöre tillsammans med några andra rustika pärlor. Jag hittade ett vitt rustikt halsband på en loppis som dödskallehänget passade perfekt till.

Egentligen hade jag tänkt använda den här formen till allt möjligt annat till Halloween också, men har inte haft tid så det fick bli bara dom här halsbanden. Men nästa år – då kan det bli allt möjligt av den! Fantomens grotta eller nåt sånt i miniatyr till exempel, dödskalletronen eller nåt! Det finns hur mycket som helst roligt som man kan göra med mini-dödskallar!

Etsy finns det förresten massor av fina silikon- och andra formar att köpa – bara att söka på t ex ”mold” (form) så kommer det upp allt möjligt. Dom kan man sen använda till både marsipan- och chokladfigurer, gjuta epoxy i eller som jag gjorde nu – trycka i lite cernitlera och få fina figurer.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. Vad fina de blev! Jag älskar dödskallar & skelett, men just denna formen har jag inte sett nånstans. Idag har jag faktiskt gjutit 2 dödskallar i gips, blev även 2 hjärnor och 1 gnome/tomte..! : )

    Kram, Jenny

  2. Så läskigt gulliga! Om man nu kan säga så…

  3. Hej Ninette!
    Har en fråga! I ett inlägg från 2014 skriver du att du gjutit dödsskallar i cernitlera och att du även målat på några, nu undrar jag vilken färg du använde?
    Tack på förhand för svar!
    Även tack för en inspirerande blogg!
    Hälsar Betty

    • Tant Ninette

      Hej Betty! Jag målade med helt vanlig akrylfärg.Har hållit bra ända sen dess! Tack för dina fina ord! 🙂

    • Tant Ninette

      …fast om jag skulle måla nu skulle jag antagligen använda mej av Posca-tuscher – också akrylfärg, men lättare att använda nrä de är i pennform

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *