lite fler pumpalyktor (jag älskar pumpalyktor, och det märks!)

Igår skulle jag göra nåt annat, men hur det nu kom sig så karvade jag en pumpa i stället. Det är liksom bara så kul med pumpalyktor! dom är aningen beroendeframkallande känner jag.

020

Idén till pumpan fick jag härifrån: Killen som gör dom här pumporna är rena rama konstnären! Jag är en glad amatör jag, men jag blev ändå så inspirerad av hans pumpor att jag ville göra ett eget stirrande öga.

005

Det är evigheter sen jag skulpterat nåt alls, så det tog ett tag att komma igång igen. Som tur är hade jag färdigt hemma verktyg som går att använda till pumpakarvning, så det var bara att rita upp lite riktlinjer och sen sätta igång.

010

Det är kul att testa att skära i pumpan så att man inte bara skär igenom hela pumpaskalet, utan lämnar kvar lite av pumpaköttet också så att figuren blir mer tredimensionell.

016

Till sist fixade jag några svarta ögonfransar som jag limmade fast med limpistol. Jag tog lite svart kartong och klippte ut ögonfransar ur den.

 

030

Vår trappa börjar se riktigt festlig ut!

032

Spindeln syns bäst i mörkret, men dom andra är inte tokiga dom heller när det blir mörkt. Glada gubbar, hela gänget! (och på den längst ner till höger står ”Look up!” – en replik från en TV-show som jag och äldsta sonen gillar!)

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Men du… den där svarta traskronan är ju hur fin som helst. Jag är ju lite kär i traskronor, och i svart. Perfekt kombo!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *