Halloweentips – silikonformar + rabattkod!

008

Det börjar närma sig Halloween och jag har tjuvstartat Halloweenfixandet lite grann genom att provköra mina nya silikonformar från Alphageek. Jag gjorde lite choklad åt oss i Walking Dead-chokladformarna, som passar bra som snacks nu när vi skall börja vårt Walking Dead-maraton så vi är laddade inför nästa säsong.

Den serien alltså! Jag trodde aldrig att jag skulle gilla nånting som hade zombier i sig, men efter att ha hört så många säga positiva saker om den och så var det en vecka som jag hade influensa och inte orkade göra nåt annat än att titta på TV, och då blev jag fast! Jag sträcksåg precis alla avsnittena, och det passade på nåt sätt bra ihop med just influensa, om man säger så…! Walking Dead är på ytan en show om zombier, men det som den egentligen handlar om är vad det innebär att vara människa och att ha ett samhälle, och hur reagerar man när hela samhället bryts ner och pengar och samhällsposition inte längre är givna statusdelare. Vad innebär det att vara kvinna eller man i ett sånt samhälle, eller barn? En otroligt mycket djupare TV-serie än man skulle tro, och det där med zombiena är egentligen mest ett slags medel att få utforska allt kring det mänskliga psyket.

Chokladen gör jag förresten så att jag smälter lite vanlig mörk choklad och så blandar jag i olika kryddor enligt humör. Tex chili när det bara är vi vuxna som äter, eller ingefära och citron om ungarna också vill smaka.

003 (2)

En annan grej som jag också har testat är en sån här Han Solo i karbonit-isform som jag i hemlighet har suktat efter i många år. I själva verket sen jag såg Star Wars-filmerna första gången – jag visste bara inte om det!

007 (2)

Han Solo i is – nörden i mej jublar och tjoar! (jag ville lite vara antingen prinsessan Leia eller Han Solo när jag var liten, eller båda två!) Till Halloween skall han få simma runt i vår bålskål. Sen när den nya Star Wars filmen kommer ut har vi tänkt oss att göra en Han Solo-glasstårta så då får han var fryst i choklad och glass i stället – det tror jag han kommer att gilla!

Jag lärde mej nåt nytt om Han Solo och karboniten häromdagen: Skådisen Harrison Ford var inte så nöjd med att spela just Han Solo och ville att hans karaktär skulle stryka med för att slippa vara med i framtida filmer, men för att lämna det öppet för honom att återvända kom manusförfattarna på att skriva in att han i stället blev nedfrusen i karbonit så att dom kunde tina upp honom sen till nästa film, ifall det blev en film till. En perfekt kompromiss som blev till en ikonisk filmscen, och en härlig isform!

Dom här silikonformarna (och dom härliga tatueringsärmarna som jag har på mej på den första bilden – gillar massor, vi har jättekul med dom!) kommer alltså från Alphageek, webshoppen för alla nördar och såna som gillar roliga små grejs, och dom säljer också en del grejer till Halloween, t ex utklädningskläder.

Ida från Alphageek skickade en rabattkod, så att du som läser min blogg får 10% rabatt på maskeradutbudet i deras shop fram till den 26.10. Rabattkoden är Ninette10 Shoppar du maskeradkläder hos dom fram till den 26.10. så hinner du ännu få dom hem till Halloween!

Tack för grejorna Ida, dom kom verkligen hem till rätt hem och blir använda!

P.S. Jag är så glad att vi nördar får lite större utrymme i världen nuförtiden, och det känns bra att kunna säga rakt ut att jag är en nörd, och jag är stolt över det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *