Stjärnstunder

Min söndagsbild idag är från idag morse – en hel hög med stjärnor på bordet, stjärnor som äldsta sonen hjälpt mej att stansa ut och som vi skall använda till nånting väldigt fint.

008

Stjärnstunder – det är såna där små ögonblick i livet då man känner lite extra lycka. Det kan vara en varm blick mellan två mänskor, en oväntad kram, en stund när man skrattar tillsammans eller till och med att bli väckt mot sin vilja och sen i stället njuta av soluppgången.

Stunder av lycka.

När man upplever en stjärnstund är man närvarande och lever i nuet, och allting känns meningsfullt. Livet behöver inte vara fyllt av fester för att vara fyllt med stjärnstunder, utan dom dyker upp när du minst anar det, eller kanske ibland också när du letar efter dom? När du ser det fina i det lilla.

Gårdagen var definitivt fylld av massor av stjärnstunder! Förutom en härlig dag tillsammans med härliga mänskor och fantastiskt sensommarväder, så gick jag och Kamomilla äntligen ut och puffade för vår nya bok! I boken skriver jag en del om stjärnstunder, för om det är nåt jag tycker är viktigt så är det att man skall leva sitt liv och njuta NU och inte sen. Att hitta stjärnstunder lite här och där i både vardag och fest – såna där små stunder när man känner sig alldeles varm inombords!

Familjen Bahne samlar stjärnstunder, och ibland kommer dom lättare, ibland är det svårare. Ju mer vi samlar på dom, desto lättare blir det att se att dom verkligen finns där, och att livet inte är en enda lång stressig uppförsbacke utan att det finns små stjärnbeströdda stunder däribland. Ibland hittar jag dom ensam, ibland tillsammans med andra. Ibland är dom högljudda och fyllda av liv och rörelse, och ibland mer stilla och tystlåtna. Alltid med en känsla av att det här är meningen med livet!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

5 kommentarer

  1. Vad roligt att du kommer ut med en bok, läste mer nedan!!! Lycka till! Jag gläds med dej!! Ha én härlig stjärndag!

  2. Härligt skrivet – visst är det jätteviktigt med dessa stjärnstunder! Härligt! ps. lycka till med stjärnprojektet, väntar med spänning på vad 😉

  3. Tro eller ej men ert hus gav stjàrnskimmer àt en horror natt med otaliga myggor, vakna smàttningar och stòrande grannar. Jag dròmde att jag var hemma hos er pga av nàgot sà absurt som att du ville gòra en fågelbofrisyr av mitt hår fòr en fantasyfotografering. Det var så otroligt hàrligt att vara hemma hos er, det fòrgyllde hela min natt!

  4. Ja de gäller ju verkligen att ta vara på de där små magiska stunderna. Att bara vara är svårt när man har tider att passa, läxor att läsa och andra vardagsbestyr. Vi har nu börjat kvällsbestyren tidigare. Bada, borsta tänder, läsa och småprata. Går vi upp för sent blir hela läggningen stressig men börjar vi tidigare blir den lugn och barnen hinner prata lite om allt det där som dyker upp just när de skall sova.

    Och så spännande med boken. Ser ju alldeles underbar ut!

  5. Grattis till boken! Hann fundera på att köra genom halva Finland (nästan) för att komma på bokrelease men tyvärr är jag bokad på annat.

    Och Tack för påminnelsem om stjärnstunder och att njuta av nuet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *