Fuskigt enkel piñata & hawaii-girlang

121

Dom flesta av pynten till dotterns Hawaiikalas hade jag hemma redan på förhand, men ett par grejor tillverkade vi till festen.

020

 

Jag hade inte tid och ork att göra en ordentlig piñata av papier mache, så jag tog och gjorde en fuskvariant. Pinatan gjorde jag av två stora tidningspappersark som jag knycklade ihop i ändorna och tejpade samman med silvertejp. Innan jag tejpade ihop dom helt och hållet fyllde jag fuskpiñatan med olika små armband och grejor som barnen fick ta med sig hem som presenter. I den ena ändan tejpade jag också fast ett rep som piñatan hängde i taket från. Det hade förresten varit smartare att fästa två rep i den, som väninnan S gjorde, för har man bara ett rep som här så svänger och svingar piñatan lite väl våldsamt!

018

Sen var det dags att dekorera. Jag tog lite kräppapper och klippte det fransigt och tejpade fast det nertills. Sen lade jag på nästa lager och fäste också det med papperstejp och så fortsatte jag tills hela piñatan var täckt.

022

Såhär såg den ut, min fuskpiñata, som funkade jättebra – det var jättekul att slå på den tyckte alla ungarna!

Vi hade planerat att hänga den ute i ett äppelträd, men det ösregnade så det blev att hänga upp den i taket i barnrummet i stället.

029

Vi gjorde också en ny girlang till festen, en ritkigt hawaiigirlang. Den var superenkel att göra – jag har en big shot-stansmaskin, så födelsedagsbarnet fick  ta gamla scarfar som inte användes och skära ut blommor ur dom och sen trä dom på tråd tillsammans med bitar av sugrör.

030

Lätt som en plätt, och hon tyckte det var jättekul att göra nåt själv till festen!

Vad det är roligt med kalas ändå! Fast vad man blir slut efteråt, också om man har hjälp. Vi har fortfarande dom fina girlangerna uppe, och för med oss lite av kalasstämningen till vår vardag har jag märkt och då känns ju festen ännu mer lyckad när man liksom kan suga på karamellen länge efteråt!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

4 Replies to “Fuskigt enkel piñata & hawaii-girlang”

 1. Lotta

  Fina pynt! Alltid kul med kalas men man är ju helt slut efteråt.. Max har lite börjat drömma om nästa kalas någon annan stans än hemma. Så många andra på dagis som har haft på olika ställen.. Men jag vet inte.. Jag tycker ju bäst om hemmakalas. Det blir så mycket barn också på såna där ”paketkalas”, så det känns som att barnen inte riktigt hinner med.. Det är ändå fem månader dit så vi får se 🙂
  Lotta

  Reply
 2. Lissen

  Gillar verkligen att läsa om dina diy tips, du är så kreativ. Dina barn måste verkligen uppskatta allt vad du gör för dom.
  Sådana härliga färger också

  Ha en fin vecka. // Lissen

  Reply
 3. Jutta

  Ihan mielettömän hienot juhlakoristeet ja pinata kans! Oikein odotan, että meillä pojat kasvaa ja pääsen järjestämään lastenjuhlia. Olen jo pitkään halunnut tehdä pinatan, mutta ei ole ollut hyvää tekosyytä 😉 Hauska nähdä että sen voi tehdä noin helpostikin.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *