Ringblomsolja – än hinner du fixa sån!

ringblommor3

Så börjar det kännas mer och mer höst, i den gamla bemärkelsen, och så som det fortfarande heter på danska – höst =skörd. Dags att skörda både ett och annat och nånting som hos oss minsann är skördefärdigt och har varit det en tid nu är ringblommorna.

ringblommor2

Jag plockar ringblommor (hela blomman) och lägger dom på tork i köket ett par dar. Sen sätter jag blommorna i glasburkar och täcker över med ekologisk olivolja och så får dom stå i ett fönster med locket lite på glänt i ca 6 veckor. Efter det har jag fin ringblomsolja som går att använda till allt möjligt. Ifjol gjorde jag tvålar av ringblomsoljan, men i år  tänkte jag göra salva, inspirerad av Lev mer på mindre . Det finns en massa recept på hur man gör ringblomsoljor på bland annat Shenet som är bästa sajten på nätet för den som gillar att göra egen hemkosmetika – där finns nästan ALLT som man vet om olika kosmetika, både sånt som görs idag och hur man gjorde det förr. Där hittar man alltid ett recept när man behöver det.

ringblommor4

Ringblommor – när jag var liten var dom lite tantiga på nåt sätt, men nu känns dom helt rätt! Fina i buketter, fina i rabatterna och fina i kosmetika. Både jag och insekterna gillar dom!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Hej, jag skickade ett mail till dig för några dagar sedan med en fråga om annonsering på din blogg. Har du sett det? Ha en bra dag!

    • Tant Ninette

      Hejsan! Mailet hade hamnat i skräpkorgen, bra att du påminde! skall fundera på saken och återkommer!

  2. Ringblommeoljan låter frestande. Om jag bara vore hemma!!!! Men ska inte klaga, Skottlland är fint och jobbet är bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *