Födelsedagskalas a la familjenbahne

053

När vi har kalas brukar ingen av oss orka förbereda särskilt mycket (alla ungarna fyller år på sommaren, och på sommaren har min hjärna ledigt har jag märkt!) så det blir att plocka fram samma gamla vimplar om och om igen och använda till alla kalas. Men vad gör det, för det blir ju så festligt genast då vimplarna kommer upp!

247

Barnen får ett stort knippe flaggor och så får dom pynta gården med dom.

180

Vimplarna hänger i teorin uppe så länge som det är kalas, men i praktiken så länge som det tar innan vi orkar ta ner dom! Ibland tar det en dag, ibland flera veckor, och medan dom hänger där känns trädgården lite extra festlig.

080

Den här födelsedagen hade födelsedagsbarnet beställt frukost på sängen. Ungarna har sett på TV att så ska man ha. Vi brukar oftast ha frukosten nere i matsalen och duka fint där som födelsedagsbarnet sitter, men den här gången hade dom alla för sig att på sängen skulle man äta frukost. Jag fixade en födelsedagsbricka och bar upp den, och sen bar jag ner den igen för det är liksom lite krångligt det där att äta på en bricka i sängen!

 

213

Vi körde barnkalas-light med bara närmaste kompisungarna på kalas – fem barn alltsomallt, ungefär den mängden ungar som jag orkar ha på ett barnkalas har jag märkt! (annat är det på Halloween, för då har vi hela familjer som är bjudna). Vi hade planerat att ha lite Hungerspelen-tema, men en av ungarna hade stukat foten så vi fixade masker i stället.

117

Födelsedagsbarnet hade fixat en egen gipsmask åt sig dagen innan. Dom andra fick måla och pynta papier maché-masker som jag köpte billigt för många år sen.

224

Sen dags för lite färgexperiment.

241

Jag hade hittat en tipsrunda på nätet (Tack Knaada!) som jag skrev ut och tejpade upp som barnen sen fick gå.

061 (2)

Sen satte barnen näsan på clownen (köpt på Tiger).

Alla programmen superenkla att göra, tog nästan ingen tid att förbereda och var jätteroliga!

018

Sen var det dags för släktkalas och 11 ljus på tårtan! Chokladkaka, mycket viktigt!

136 (2)

Vi bjöd på vattenmelon och godis som vi råkade ha hemma – en blandning med gamla finska klassiker, bland annat såna här Kiss-Kiss-karameller! Dom var så fina tyckte jag alltid när jag var liten, så fina med silverpapper och små kattungar. Fast dom smakade aldrig lika fint som dom såg ut…

173

Födelsedagsbarnet fick ett tält av oss och det skulle genast invigas

140

Födelsedagsgästerna ville också bo i tält, så det slutade med att vi hade en liten tältby på gården! Supermysigt, vi lyfte barnens bord in i tältbyn och hade nästan ett riktigt läger

158

Nästa morgon blev det lite födelsedagsfrukost igen kändes det som, med pappan som plötsligt fick för sig att han skulle baka bröd och steka våfflor

157

Mumsigt med färska bär på våfflorna!

11-åringen

Tänk att vi redan har en 11-åring i huset! Världens bästa storebror och världens bästa 11-åring!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Härligt! Hos er ser det ut att passa med vimplar här och var året runt!?!?

  2. tänk så långt man kommer med lite vimplar… ser kanonmysigt ut!

  3. Pingback:Girlanger – Garlands & Bunting

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *