Uterum

 

167

Uterum – det är vår trädgård i ett nötskal det. Från allra första början har vi tänkt att det skall vara en plats som består av många små rum, många små platser där man gör olika saker eller ser på olika fina blommor och buskar, och precis så håller det på och blir. Här sitter vi när det är varmt och äter frukost, på den kvartscirkelformade uteplatsen gjord av gamla tegel.

178

En sak som ytterligare förstärker rumskänslan är grinden och stigen som leder till den. Det gör det också lättare för barnen att veta var dom får leka och var dom måste vara lite tystare. I köksträdgården är det förbjudet för vilda lekar – pappan sitter nämligen och jobbar i ena uthuset.

188

I köksträdgården finns den här uteplatsen där jag sitter ibland och tittar på mina bondbönor och vitlökar.

195

Vår köksträdgård är precis som köket inne i huset trädgårdens hjärta och det ställe där vi mest är och njuter.

201

Det är inte bara vi som har köksträdgården som vardagsrum – plymspirean som blommar är rena fastfood jointen för humlorna just nu!

214

Hela tiden är där  tiotals humlor som surrar och har ljud – det är en fröjd att stå nära plymspirean och lyssna på ljudet!

183

I trädgården finns det rum för alla, för både stora och små (bortsett från sniglar! dom hoppar vi på!). För att göra det enkelt för alla så finns dom specifika barnrummen på vissa markerade platser som t ex trädkojan med sin djungel runtomkring. Bara det att det finns en djungel runt gör att det känns mysigt och gör att det blir avgränsat och blir ett rum. Lekstugan är än så länge lite väl vindpinad och står på platt mark, men planen är att göra nåt runtomkring den också, för om det är nåt som är mysigt så är det just den här känslan här vid trädkojan av att komma in i en djungel, att hitta nånting bakom växterna, känslan av äventyr.

220

Vår fina fina trädgård, med sina små rum och gångar  – precis lagom stor och lagom på alla sätt och vis för oss.

Det var Fabrikens sista tema innan sommarpausen, Uterum.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 Replies to “Uterum”

 1. Borgmästaren

  Wow vilken trädkoja! Den hade man själv velat klättra upp i! Jag tänker mig att ni använder trädgården massor, precis som du beskriver. Härlig mix av prunkande växter, olika delar och matnyttigheter!

  Reply
 2. Miri

  Jeg kan rigtig rigtig godt lide jeres have ! Alle de rum, de er det der giver en have sjæl – efter min mening.

  Reply
 3. Tina

  Underbar trädgård. Där vill man ju även som vuxen tassa omkring och fantisera 🙂

  Bra gjort av er!!!

  Kram | tina

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *