Sen fick vi grafitgrått tak!

Äntligen äntligen äntligen har vårt tak blivit målat! Som vi har väntat på att få det gjort – det behövdes verkligen göras, taket är mer än 80 år gammalt och inte målat en gång tidigare och fullt av rostfläckar och kalkavlagringar och små hål som behövde fixas, så nu känns det jätteskönt att ha det gjort.

Höjdskräck plus en tendens att vara aningen klumpig (dvs jag) gjorde att vi inte utförde det här projektet själva, utan till det här anlitade vi en firma. Skönt att ha proffs som fixar sånt här!

055 (3)

Först dags för taktvätt. Vattnet bara yrde omkring, och alla års avlagringar av kalk sköljdes bort (med hjälp av lite kalkavlagringsmedel och ibland slipning)

010

Sen dags för grundmålning. Vad glad jag är att det inte är jag som är däruppe på taket! Hu, så högt uppe!

052

Veckan efter grundmålningen var det dags för målning av taket. Takfärgen är grafitgrå. Det är den färg som godkänns för tak här som vi bor. Vi bor på ett skyddat område så det går inte att välja färger helt själv, men hade jag fått välja hade jag valt just den här färgen! En av mina favoritgråfärger.  063

Vissa ställen av taket behövdes det en lift för.

019 (2)

Sen var taket klart, färdigmålat, finito!

En stor gren föll ner när det stormade, så vi fick ett litet improviserat vedtalko på köpet.

005 (2)

Vårt fina fina hus, som snart är helt färdigmålat! Nu när taket blev målat så riktigt skär det i ögonen att vi inte har målat huset helt klart, så jag hoppas vi så småningom får lånat lite byggställningar och målat dom där sista fläckarna.

Det blir så fint! Svagt grågrönt, ser vitt ut i fullt solljus, och med pärlvita knutar och fönsterkarmar och olivgröna fönsterbågar och nu också med grafitgrått tak – precis sådär som vårt drömhus skulle se ut (fast vi inte visste om det på förhand)!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. så snyggt ert tak är… och bra tänkt att ta in hantverkare, det där med höjder är inget trevligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *