Repost: Glittrig trädgårdsboll DIY

This was originally posted on 7 Jun 2014. I’m reposting a few of my craft projects while on vacation.

Anna fixade häromdagen om en trädgårsboll genom att limma små glaspluppar på den. Superbra idé tyckte jag! Jag råkade ha en burk med små pluppar hemma, plus en lämplig trädgårdsboll som jag gjöt i betong förra sommaren, så det var bara att sätta igång.

060

Jag tog min kära limpistol och så limmade jag plupparna fast på betongbollen.

063 (2)

Det tog sin lilla tid. Jag försökte först fuska genom att bre ut lim på bollen och sen doppa den i plupparna, men det blev inte alls snyggt det! Så det blev att limma dom en och en i stället.

076Titta vilken fin och blingig trädgårdsboll!

080

Den glänser fint där bland blommorna i trädgården

084 (2)

Helt perfekt till vår trädgård! Jag gillar att ha såna här små detaljer i trädgården som man ser när man går på upptäcksfärd. Det är så en trädgård skall vara tycker jag, att man hittar nya saker när man tittar runt ett hörn.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

 1. å, så fin… undra om jag har några pluppar?!

 2. Åh! Superfin!!

 3. Åh! Jag önskar jag inte var så svenskt ”ljust, fräscht å avskalat”!
  Tänk att ha lite blingbling i trädgården!!! Eller en turkos spiskupa! Å ha lite allt möjligt ”krimskrams” här och där och inte fundera på damm eller allergi…

  Tack för att jag får njuta!

  • Tant Ninette

   vet du, det var en lättnad när jag äntligen struntade i alla konventioner och började inreda precis från mitt huvud och inte från min inre Jante (som sade att man inte ska sticka ut ens i inredningen!)! och gällande damm och sånt, så jag är också allergisk så om vi har alltför mycket damm hemma får jag svårt att andas – det får jag inte i vårt gamla hus som har bra ventilering av sig själv, och jag hatar att ha massor av krimskrams överallt och måste damma under dom så jag har bara krimskrams på ett par ställen. Det ser bara ut som om det är mer, pga tapeterna och annat! Det mesta krimskramset är i vitrinskåp bakom glasdörrar (i matsalen och i pysselrummet), eller på olika lampskärmar eller som en del av väggen/tapeten och då blir det inte mer damm än jag kan leva med 🙂 (dvs orka städa plus pga allergi – jag hatar att torka damm och dammsuga!).

   Det första som vi målade annorlunda var hallen i vår lägenhet i Köpenhamn. Jag målade den lila, och vi dog inte av det och inte våra gäster heller trots att dom tyckte det var konstigt! Sen målade vi om den vit när vi skulle sälja lägenheten, då plötsligt var den fin enligt alla. Vilket fick mej att tänka att det bara är att experimentera på med färger, för det är ju faktiskt superenkelt att bara måla om om man sen inte gillar det. Eller testa med några kuddar och se hur man känner, eller fuska som jag gör ibland och inte ens sy kuddöverdraget ordentligt utan bara där det syns och fästa med säkerhetsnålar bakom 🙂

 4. Oj, vad fin den blev. Vilken bra idé! Någon gång hoppas jag få tid till att förverkliga mina idéer.

 5. Så fin! En sådan skulle jag inte tacka nej till…
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *