Växthuslyx – nu med nya gamla fönster!

Vårt växthus är precis som trädgården och huset under konstruktion, och jag misstänker att dom alla tre alltid kommer att vara det – och det gör inget, för precis så ska det vara! så är allt annat här i livet också. I år kom vi lite vidare på växthuset, nu ser det en liten gnutta mer ut som vår vision.

005 (2)
Nu var det äntligen dags att ersätta en del av växthusplasten med gamla fönster!
012
Dom gamla fönstren är från ett hus som skulle rivas, och oj, vad mycket mysigare det blev i växthuset genast dom kom på plats!
015 (2)
En del av rutorna var trasiga, dom lappade vi med lite växthusplast
062
Vårt fina café-växthus. Här kan vi sitta och dricka te när det är kallt utanför – häromdagen var det bara 14 grader utanför och precis lagom 20 grader innanför! Citrondoften gör att man känner att man är nånstans vid Medelhavet, så det känns som att få en liten pytteresa till Italien när man går in här.
063
Planen är att fixa om alla sidorna av växthuset och att fixa nåt slags plast till taket (nånting som håller snö – vilket känns som långt borta just nu på sommaren!)
067
fönstren var en aaaaaaning smutsiga! Det blev att tvättta fönster – nåt som jag verkligen inte gillar i vanliga fall, men jag njöt av att tvätta mina fina ”nya” växthusfönster”
070
Inne i växthuset har jag inrett på samma vis som inne i huset, dvs billigt & begagnat! Den här planteringsbänken är en gammal diskbänk från ett gammalt ruckel.
077
Golvet i växthuset består av tegelstenarna från en kakelugn som vi måste riva. I krukorna står vitlök – får se om dom klarar av att hålla bladlössen borta från chiliplantorna i år, hoppas det!
084
Här sitter jag gärna och dricker en kopp te och läser en bra bok och doftar på citronblommorna!
087
Och ännu hellre nu när fönstren är rena! Så rena att man ser vilka som är gamla glas och vilka som är nya – jag älskar sånt där gammalt draget glas som är vågigt, det har en alldeles speciell lyster.
10338542_1428874777383810_1250024243798580047_o
och så här såg det ut när vi fixade på växthuset och hade besök av mina föräldrar (foto: min far). En del av paradiset på jorden finns hos oss!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. Vilket otroligt härligt växthus! Min dröm är också att ha ett växthus som det är möjligt att sitta och fika i. Just nu är det växthus på gång men dessvärre av mindre modell och inte alls lika charmigt som ert. Kramar Liza

  2. Hvor er det et fint drivhus 🙂 At det langsomt bare bliver bedre og smukkere, synes jeg der er en egen smuk poesi i.

  3. Vad snyggt det blev!! Härlig plats kan jag tänka mig – someday vill jag osså ha 🙂 Kram!

  4. Fint blir det. Vill också ha ett växthus av gamla fina fönster

  5. Underbart. HELT underbart.

  6. Hittade nyss hit! Vilken fin blogg du har och vilket fint växthus! Ett sånt drömmer jag om…

    /Annie – Annies Enkla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *