Tomtenissens sommarboning

I vintras flyttade en liten tomtenisse hem till oss i decembermånad, och det var så kul! Nissen hade med sig små presenter till barnen alltid nu och då, och det var lika kul hela månaden att gå och kolla hur det såg ut hos nissen och om det råkade finnas en liten gåva vid nissedörren. En kompis (Tack Milou!) kom ihåg vår nissedörr och tipsade om små älvträdgårdar som en del bygger i sina trädgårdar, och det var ju minsann nånting som var helt perfekt för vår trädgård det också tyckte jag genast! Fast i stället för älvor har vi hustomten som flyttat ut till sin sommarboning har vi kommit fram till. Först hade han tänkt bo i en stubbe, men efter lite tänkande och funderande fick han flytta in i det gamla äppelträdet som står i gräsmattan. Där har han det bra, mitt bland klematisar och krusbärsbuskar, och har barnen riktigt tur så kanske han hämtar en present lite nu och då.

Allt som gör sommarlovet lite mer uthärdligt är bra tycker vi här hemma! Med barn som behöver rutiner är det jättejobbigt med sommarlov, så det här kommer nog att göra susen har jag på känn! …nu måste jag bara uppfinna en chokladkalender åt mamman i huset, sen är sommarlovet räddat känns det som!

101

Dörrkarmen är gjord av gamla pinnar som jag spikat fast i stammen. Dörren är gjord av en barkbit som jag bröt så att den blev lämplig storlek och spikade fast med en spik.

103

Gården fick sig en plantering som bestod av en bellisplanta och en pytteliten veronika. Lite grus och fina stenar fick bli till en gång och trappan är gjord av tegelbitar. Runt trädstammen har jag ställt några musselskal.

WP_20140531_003

Sen hittade en liten kanin dit alldeles själv! …möjligtvis med hjälp av en av ungarna! Nu väntar dom med spänning ifall tomtenissen kommer med några paket också på sommaren – man vet aldrig, spännande blir det hursomhelst!

”Fast jag vet att det är mamma!” ”Nä, det är tomtenissen, jag såg den själv” ”Mamma, tomtenissen har spikat fast spikar i sin dörr!” ”jag tror tomtenissen berättar åt jultomten om vad vi håller på med på sommaren” – spekulationerna är i fullgång, och sommarlovet likaså!

  Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

2 Replies to “Tomtenissens sommarboning”

  1. Pingback: Nissedörren som försvann (jag behöver skriva fler listor över var jag har saker och ting!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *