”Fascinator” av ljusmanschetter & pärlor

Här kommer några bilder på en ”fascinator” som jag gjorde igår (och om nån har en bra översättning av ordet fascinator så tar jag gärna emot!) av ett par gamla ljusmanschetter, några glaspärlor och lite ståltråd:

fascinator
Jag tog isär en gammal ljusmanschett och valde ut dom blommor jag ville använda till det här projektet. Jag hade också några fina glaspärlor som jag trädde på ståltråd.
fascinator
Dom små blommorna limmade jag fast på lite ståltråd med hjälp av limpistolen
fascinator
Stommen till fascinatorn är en lila ljusmanschett med blommor i olika storlekar. Jag böjde till den så att den blev lite mer avlång och sen fäste jag dom små blommorna och glaspärlorna i den med hjälp av ståltråden.
Jag virade fast hela blomgrejen i ett hårclips med hjälp av ståltråd
fascinator
Ta-daa! En helt ny fascinator – nu fattas bara festen att gå på!

P.S. Jag har inte glömt bort mitt selfieprojekt! Tar bilder på mej själv varje dag, men laddar inte alltid upp dom på Instagram. Först pga att jag var sjuk och inte hade kraft och ork att skriva inlägg o ladda upp bilder, nu för att jag inte riktigt har hunnit ikapp med allt här på bloggen ännu. Är tack och lov frisk från influensan nu (efter 6 veckor – det räckte mer än nog!), men har fått rätt så kraftiga allergiska problem i stället (och jag är allergisk mot barrträd kom jag på, så jag tror inte barrträdsmetoder funkar så bra) så det tar ett tag ännu innan jag är ikapp med allt som jag vill ha gjort. Som en följd av alla eksem etc den här våren har jag upptäckt att det finns nåt som heter smink, och att det kan vara kul ibland att sminka över alla eksem och mörka ringar under ögonen – jag skall definitivt skriva om det i selfieprojektet bara jag kommer igång!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Vilket roligt projekt! Vill sätta igång nu nu! Skönt att du är frisk igen, influensa kan verkligen vara segdraget. Kramar Liza

  2. Vad fint! Ha en skön helg! Här i Wales har vi underbart väder idag!

  3. wow, vilken fin… tänk att du passar så bra i den, på mej skulle den mest se ut som ett skämt!
    Gillar verkligen färgerna, somrigt och fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *