Mer om puffen

Tack för alla fina ord om min puff! det gläder mej verkligen, och jag måste säga – om en nybörjare som jag klarar av att virka en sån här, så kan nog vem som helst! det var  verkligen superenkelt. Tog bara lite tid och lite tålamod (att riva tygbitar).

Jag använde mej av barnens gamla bebislakan till puffen. Rev dom i långa längder som jag nystade upp. Det gick väl åt ca 4-5 bebislakan till den här, mer än jag hade tänkt mej! Lakanen var vanliga bomullslakan i diverse färger. Sen fyllde jag puffen med innehållet från några kuddar som jag hade överlopps. Billiga Ikeakuddar var det. Jag bara klippte upp dom och tog ut innanmätet och stoppade puffen med det.

Nu har jag börjat göra nya garnnystan till nästa puff. Den här gången har jag varit en aning smartare och sitter i badrummet när jag drar tygtrasorna. Jösses, vad det dammar ändå! Tycker det här med att fixa garnet är det tråkigaste. Sen är det jätteroligt att virka!

Jag håller som bäst på och river sönder en gammal grå klänning, ett par grårandiga byxor och ett grått lakan. Bra med sån här återanvändning!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

9 kommentarer

  1. Verkligen bra återanvändning! Vi har fört allt till loppis så jag äger inget jag inte använder för tillfället, lite trist i såna här fall 🙂 I en tidning såg jag att de hade lagat puffar av att tejpa fast en hög med dagstidningar och täckt den med tyg. Går kanske inte att virka runt en sån, men ganska smart idé annars tyckte jag,

    • Tant Ninette

      det var ju en smart idé det också! gillar sånt när man kan återanvända grejer, men att föra till loppis är ju också bra det med så slipper man ha ett stort lager hemma – mitt problem är att jag har lite mycket tyg liggande här hemma, så det var bara bra att få använt lite.

  2. Jag tror jag ska testa på det där i sommar när jag sitter på stugan och rullar tummarna i solen! 🙂

  3. wao for en fantastisk puff! i love it! super fine farger!

  4. Okej, tack för svaret, borde ju ha läst alla dina inlägg istället för att börja med den äldsta. Skall nog prova på en liknande jag också, bara jag får undan alla andra mina projekt. I Vasa bladet i helgen var det en helsidas artickel om den ena av författarna till boken du har. Svärdottern visade sidan och sa att här har du mormorsrutor..det ser då bekant ut, sa jag. Och så var det. En mycket givande bok.

  5. Men… hur gör du? Finns det något mönster? 🙂

    • Tant Ninette

      Jag började genom att använda ett mönster ur boken ”Galen i garn”, ett mönster på en matta. Dvs gjorde en ring, sen 8 maskor ner i ringen, sen öka till 16 maskor, sen öka med 8 maskor jämt fördelat varjr varv. Sen när jag fått nästan den storlek på cirkeln som jag vill ha så ökade jag med bara några maskor tills jag tyckte att det räckte. Sen virkade jag fastmaskor så det blev som en korg. Virkade en till rund del som blev till botten och sydde ihop alltihopa och fyllde med vadd.

  6. Jättefin blev puffen. Det är sant som du skrivet, det går åt mera material än man skulle tro, men så blir man ju av med gammalt på ett vettigt sätt.

    • Tant Ninette

      absolut! det är nästan det bästa, att man kan återanvända sånt som man annars inte har nån som helst användning för

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *