Puffelipuff

Den här grejen är jag stolt över att jag kan visa åt dej – min alldeles egen virkade puff!

Jag har virkat och virkat och virkat med virknål nr 10 och nu äntligen är puffen klar! hade tänkt göra den på en kväll, men det var visst lite väl ambitiöst så det tog hela veckan att få den klar. Men nu är den klar! och invigd av alla barn. Som har  beställt flera – man kan bara inte ha en enda sån här om man har tre barn 🙂 I varje fall inte om man vill ha en någorlunda grälfri kväll.

Nu blir det att fixa till lite fler tygremsor så jag kan gå igång igen. Några projekt ska bli klara först, men sen skall här virkas igen. Nästa puff skall bli grå, både pga att det är sånt tyg jag har hemma och för att det passar bra in i vårt vardagsrum.

Kul det här med att virka! tänk att jag inte har fattat det förr, men bättre sent än aldrig!

Tack förresten Lilith för tipset om att riva tygremsorna! Det gick ju tusen gånger mycket lättare på det viset. Men jösses vad det dammar! som min mormor sa – sånt där borde jag hålla på med på sommaren. Men är man ivrig att sätta igång så är man! Ska se hur det går med nästa tyg om det går att riva eller ej. Annars ska jag testa tipset om att rulla korvar och skära dom som Tina skrev om.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

15 kommentarer

  1. Såå snygg Nette, superfin ju!

  2. Jättegullig puff! Jag håller på med en liknande matta, hade turen att hitta färdigrivna remsor på loppis. Nu sitter jag bara och irriterar mig på att de finaste färgerna inte räcker varvet runt och vet inte riktigt vad jag skall göra åt det…

  3. Wow! Den där ska du verkligen vara stolt över! Vilket jobb. 🙂

    Ha en mysig söndag!

  4. Åhh vad fin den var! Helt underbar i färgerna…. Nu blev jag supersugen på att virka en sådan jag med 😉

  5. O, vad fin! Jag försöker motstå frestelsen att börja virka själv. Jag kan inte virka. Och har nog inte tillräckligt långt tålamod heller.

  6. den blev jättefin….grattis!

  7. Ojojoj vad fin den blev!!! Vad har du i den?

  8. Wow, vilken fin puff! Blir riktigt sugen på att göra en sån själv också. Då kunde maken använda den som fotpall istället för den anskrämliga fotpallen vi slängde ut till julen. 🙂 Jag undrar också vad du har för fyllning i puffen?
    Varsågod, det var bara roligt att jag kunde bidra med ett användbart tips! Att hålla på med trasor dammar verkligen, väver ju mattor själv och skulle gärna flytta ut vävstolen ur huset just av den anledningen att det dammar så mycket. Vissa material dammar extra mycket, allra besvärligast var det när jag för flera år sen vävde jeansmattor (tack och lov var det på annat håll och inte hemma), då var man helt täckt med blått ludd när det var dags att sluta… För att inte tala om luddet man SNÖT ut sen också…!
    Mysig söndagskväll! 🙂

  9. Superfin! 🙂 Nu bara måste jag lära mej virka! Vad är det för tyg du använt?

  10. WOW, den blev ju jättefin! kommer på kurs ngn dag 😉 Jag vill oxå virka en sån!

  11. Håller med alla dom ovanstående, en helt härlig puff. Jätte duktigt av dig, du har all orsak att vara stolt. Virkning är bara för beroendeframkallande. Är också nyfiken på vad du fyllt puffen med 🙂

  12. Jaha, det var ju synd att jag lämnade bort en massa kläder istället för att göra sittpuffar av dem. Nu vet jag det till nästa gång.
    Sambon har en hel del t-shirtar som ska slängas, det måste vara idealiskt att använda till detta ändamål, eller vad säger du?

    • Tant Ninette

      t-shirtar blir perfekta tycker jag! Det skulle jag definitivt prova på, kanske gör det nåt tag i framtiden när det är dags att slänga en hög igen. Jag gillar sånt här, när man kan återanvända sånt som man annars skulle slänga!

  13. Pingback:Lillasysterpuff | Tedags hos Tant Ninette

  14. Jättefin puff!!!
    Själv gav jag mig på en matta av samma typ….självklart var jag tvungen att göra den gigantisk…och självklart hae jag ångrat färgval när den precis höll på å bli klar;)

    Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *