Tavelväggen – ett evighetsprojekt som hela tiden byggs på!

010

När vi flyttade in i huset ville jag genast fixa en tavelvägg åt oss nånstans. Vi har så få hela väggar (utan fönster eller dörrar), så bästa stället för att överhuvudtaget hänga tavlor är här i trappan. Det finns främst plats för små tavlor, men det gör inget för då går det att använda dom som nåt slags collage och bygga upp sin tavelvägg allteftersom!

017

Den nyaste tavlan i min samling är en bild från när jag var liten och hade haft mitt första födelsedagskalas. Jag var visst lite trött efteråt…

019 (2)

Tavlorna hänger lite snett och vint ibland. Det blir liksom så när dom hänger på ett sånt här ställe som man går förbi hela tiden, men det gör inte nåt för inget annat är spikrakt här hemma hos oss ändå (du skulle bara veta hur sneda golven i övre våningen är! Man blir nästan sjösjuk ibland).

020

När jag hittar nån tavla som jag vill hänga upp så kollar jag var den passar på tavelväggen och så sätter jag dit den med ögonmått. Makens 1-årsporträtt fick precis komma upp på väggen och hänga det också. Det blev lite väl tomt bredvid just det porträttet så jag tog och spikade i en spik och hängde upp en fågelbrosch.

023Jag gillar att mixa både fint och fult och dyrt och billigt på det här viset! Det är det oväntade som gör saker och ting intressanta, att man får en känsla av att det hela tiden finns nåt mer att upptäcka. Lite mer humor, lite mindre förutsägbarhet – precis som jag vill ha det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

 1. Så härlig kombination av familj och minnen. Personligt som bara den

  Ha en fin vecka. // Lissen

 2. Jättefin blogg som du har! Nu finns det både en Blog Hop och en utlottning som man kan vinna en blogg presentation av din egen blogg i min blogg om du skulle vilja delta så är du välkommen! http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/blog-hop-blowout.html
  http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/vinn-en-blogg-presentation.html
  Delta i båda om du önskar!

 3. Klken undebar tavelvägg! Jag som har pluggat i sydafrika blev glad av landets flagga. Är två av era sötnosar adopterade därifrån?

 4. ”Vilken underbar tavelvägg” skulle det förstås stå.

 5. Den är så fin! Jag saknar också hela väggar i vårt hus. Har ständigt tavlor ”över”. Men att hänga i trappen går inte i den här familjen. Kanske för att jag har såna långskånkar till barn. De kommer åt och river ner allt som hänger där. Efter ideliga kraschar har jag fått resignera och inse att det inte går och andra stället med mycket väggar är i en smal gång mellan kök/hall/toa/vardagsrum, ett idealiskt ställe för tavlor har jag tyckt men mina barn river ner där också. Ibland när de går med ryggsäckar och tvärvänder kan tio tavlor ramla. Så jag har fått ta ner där också efter envist försök. Taket nästa? 😉

 6. Jag har haft en ”bloggsvacka” där jag inte riktigt orkat läsa bloggar på samma sätt som vanligt. Eller bloggar och bloggar, din är ju den enda jag regelbundet läser. Det känns nästan som att jag ”svikit” dig. Alltså som att jag inte gillar dig längre. Så är det inte alls. Jag gillar dig mer än nånsin och behöver dina mysiga vardagsinlägg känner jag nu när jag kikar in igen efter min svacka. Jag har inte orkat läsa böcker heller eller göra nåt som jag brukar, men nu håller jag på att försöka bygga upp min vardag igen och göra den som den brukade vara och i den vardagen ingår ett besök hos dig. Tur att du finns! 🙂 ♥

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *